"Хари Потър и философският камък" - приказка и още нещо

Хари Потър (Даниъл Радклиф) е свикнал да живее със своя чичо-грубиян Върнън (Ричард Грифитс), безчувствената си леля Петуния (Фиона Шоу) и непрестанните прищевки на своя лаком, разглезен братовчед Дъдли (Хари Мелинг). Той дори вече е привикнал да спи в килера под стълбите.
Макар и с неохота, семейството на чичо Върнън е приело нежеланото присъствие на осиротелия роднина – син на “безпътната” сестра на леля Петуния, загинала при странни обстоятелства.
Дори приближаването на 11-ия рожден ден не предполага кой знае какви радостни вълнения за Хари – както обикновено, няма надежда за подаръци или за празненство.
Но все пак тази година е по-различна.
Заснет по първия роман от неимоверно популярната поредица на английската писателка Дж. К. Роулинг, филмът разказва историята на момче, което на 11-ия си рожден ден научава, че починалите му родители са били могъщи вълшебници, а самият той притежава уникални магическа сила. Поканен да учи в Училището за магия и вълшебство “Хогуортс”, Хари се впуска в най-вълнуващото приключение на живота си. В “Хогуортс” той открива дома и семейството, които никога не е имал.
Copyright © 2024 Dir.bg.