Полански не е пипал манекенката

25.07.2005 г.
Полански не е пипал манекенкатаШведският модел, за която се твърди, че Роман Полански се опитал да прелъсти през 1969 г., заяви, че никога не е говорила с режисьора.

През 2002, в материал за 72-годишният днес Полански, списание Vanity Fair съобщи, че през 1969 хванал Беате Теле за бедрото в нюйоркски ресторант и й казал, че може да направи от нея "нова Шарън Тейт" - скоро след като Тейт - неговата съпруга актриса, бе убита от последователи на Чарлс Мансън.

Полански отказа коментар, а лондонският съд, където се гледаше делото за клевета присъди списанието да изплати на режисьора 88,000 долара.

59-годишната днес Теле, каза пред съда, че в ресторанта Полански само я "зяпал" въпреки, че тогавашният й приятел Едуард Пеленберг свидетелства, че тя е била много разстроена от предложението на режисьора.

Теле разказа "Роман Полански дойде до масата на която се хранех и сякаш искаше да каже нещо, но не го направи.

"Изобщо не е ставало дума да ме прави 'нова Шарън Тейн' или каквото и да е. Той не каза нито дума, нито пък аз.

"Полански просто си стоеше и ме зяпаше. Стори ми се, че това продължи много дълго. Може би му напомнях за Шарън Тейт.

"Ако Ед твърди, че Полански е казал нещо и аз съм се разстроила, сигурно се е объркал"

Полански даде показанията си чрез видео-връзка от Париж, защото, ако стъпи на британска земя, е заплашен с екстрадация в САЩ, където срещу него е заведено дело за секс с 13-годишно момиче през 1978 г.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.