Предизвикателствата да бъдеш тийнейджър

Предизвикателствата да бъдеш тийнейджърОсвен опасностите, които го очакват на Тримагическия турнир, Хари се сблъсква и с нещо далеч по-притеснително – той трябва да намери партньорка за Коледния бал. Но никоя магия не може да облекчи болезнената несръчност, срамежливост и хормонален дисбаланс, които съпътстват  тийнейджърската възраст.

“Един от прекрасните аспекти на тази история е зараждащият се интерес на Хари и приятелите му към противоположния пол и естествената обърканост, до която това води”, отбелязва продуцентът Дейвид Хейман. “Майк Нюъл има чудесно чувство за хумор и да наблюдаваш опитите на тези тийнейджъри да комуникират помежду си е наистина забавно.”

Художничката по костюмите Джейни Тимайм подчертава разликите между отделните училища и нервното напрежение, което е основа на тези сцени. “Момичетата от Бобaтон са изтънчени и елеганти, затова избрах за тях най-женствените и секси дрехи. Материите прилягат към телата им, те са в контраст с по-затворените униформи на ученичките в Хогуортс. Момчетата от Дурмщранг излъчват мъжественост,  каквато момичетата не са виждали преди. Те са облечени в груби дрехи от вълна, тежки палта и обувки.“  

Пристигането на представителите на различнит училища за първи път изправя пред конфликт помежду им Хари, Рон и Хърмаяни.

“Рн смята, че Хари е поставил името си в бокала нарочно, за да бъде избран за състезането”, обяснява Рупърт Гринт. “Той е много ядосан на приятеля си и не иска да говори с него. Уморен е от това винаги Хари да е в центъра на вниманието.” Радклиф допълва: “Хари вече се опитва да се справи с критиката на всички, които вярват, че той сам  е подготвил участието си в състезанието, но той също се страхува, че знае истинската причина да бъде избран и това у идва в повече. Спорът с Рон само илюстрира проблемите му. “

Междувременно, усилието да намерят партньорка за бала се оказва голямо предизвикателство и за Хари, и за Рон, който най-накрая осъзнава промяната на чувствата си към Хърмаяни:  “За нейна най-голяма изненада, Хърмаяни става гадже на Виктор Крум”, споделя Ема Уотсън. “Това се оказва голям шок за Хари и Рон, особено за Рон, който току-що е осъзнал, че Хърмаяни е момиче.”

“Рон е крайно отчаян, когато вижда Хърмаяни в прегръдките на друг мъж, още повече, че това е неговият кумир Виктор Крум.”, отбелязва Хейман.

Хари се сблъсква с ужас, който не познава, когато е привлечен от нежното очарование на съученичката си Чо Чанг. “Едно от нещата, които винаги съм харесвал в Хари е, че той невероятно смешен, когато става въпрос за нещо романтично”, споделя Радклиф. “Той не знае как да се държи с момичета и винаги е много непохватен.”
Усилието на Хари да събере кураж, за да предложи на Чо да му стане дама за бала води до горчиво-сладки резилтати. “Чо много харесва Хари и не иска да нарани чувствата му, но тя вече се е съгласила да отиде на бала със Седрик.”, споделя изигралата ролята на Чо 18-годишна Кейти Луинг.

Не е за пренебрегване и факта, че благодарение на Хейман и Нюъл филмът се отличава с типичната британска чувствителност. Както самият Хейман споделя:: “Майкъл свърши страхотна робота, за да пресъздаде във филма дискомфорта и объркаността на училищния живот.”
Copyright © 2024 Dir.bg.