Кинг Конг” вече с рекорд

28.11.2005 г.
„Кинг Конг” вече с рекордИзлизащият на световните екрани през декември тази година филм на Питър Джаксън „Кинг Конг”, стана един от най-скъпите проекти в историята на Холивуд, съобщи вестник New York Times.

Ръководителите на киностудиото Universal Pictures, заело се с производството на филма, решили не го съкращават до 2 часа 40 минути, както било планирано по-рано, и ще пуснат по екраните 3-часовата версия. Решението било взето след като гледали предложената от Джаксън версия, която така ги впечатлила, че признали филма за истински шедьовър и се отказали от намерението си да го съкращават.

По думите на ръководителя на Universal Pictures Стейси Снайдър, увеличената продължителност на филма струвала на студиото допълнителните 32 милиона долара. По този начин бюджетът за производството на филма, без да се броят
разходите за реклама, вече стигнал 207 милиона долара.

При това Питър Джаксън заявил, че е готов лично да компенсира загубите на студиото, свързани с увеличената продължителност на филма. През последните няколко години в Холивуд само няколко филма с продължителност около 3 часа и бюджет над 150 милиона са съумели не само да покрият разходите си, но и да донесат печалба.

Един от най-ярките примиери е „Титаник”на Джеймс Камерън, (1997). При фантастичния за онова време бюджет от 200 милиона, само в САЩ ”Титаник” събра над 600 милиона, а сборът му от цял свят стигна $1845 млн. По-пресен пример — трилогията „Властелинът на пръстените” на Джаксън, изкарал общата сума от $2916 млн. Към милиардната сметка се приближава също и „Хари Потър и философският камък” - $871 млн.

В Universal Pictures са уверени, че историята за влюбената горилата и прекрасната блондинка в изпълнението на Наоми Уотс, ще се окаже не по-малко успешна, от предишните шампиони в боксофиса. Освен това Питър Джаксън е признат специалист в създаването на 3-часови епоси.

Световната премиера на „Кинг Конг” – както и българската, е на 14 декември 2005 година.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.