Питър Джаксън плаче за Кинг Конг

08.12.2005 г.
Питър Джаксън плаче за Кинг КонгПитър Джаксън, режисьорът за „Кинг Конг” отказал да монтира прочутата последна сцена в новия си филм, защото се чувствал твърде свързан емоционално с гигантската горила, за да преживее отново смъртта й.

Джаксън преразказва историята от двата филма за Конг, (от 1933 и 1976), където виждаме как човекоподобното чудовище намира смъртта си падайки от върха на Емнайър Стейт билдинг в Ню Йорк.

Когато Джаксън трябвало да монтира финалната сцена, новозеландският режисьор признал, че се чувства твърде разстроен, за да гледа отново как любимото му компютърно създадено същество умира.

Джаксън казва, "Обиковено когато миксирам филми, аз гледам едни същи сцени отново и отново. Но денят, в който трябваше да работим по тази сцена, напуснах монтажното помещение, защото не можех да стоя там и да гледам как убиват Конг.

Казах на останалите от екипа да довършат сами, защото не се чувствам добре и имам нужда от чист въздух. Когато човек снима такъв филм, е нормално да стигне до момент, в който не иска Конг да умре".

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.