Забраняват филм за Че Гевара

26.04.2006 г.
Забраняват филм за Че ГевараНовият филм на кинозвездата Анди Гарсия, The Lost City бе забранен в няколко южноамерикански страни, защото показва „романтичния революционер” Ернесто „Че Гевара” в ужасна светлина.

Актьорът от „Бандата на Оушън” от години се опитва да осъществи този проект, а сега шефове на кинофестивали и отделни вериги киносалони, отказват да го показват, защото показва истината за марксисткия партизански водач и убитите кубинци, по време на революцията, както помощта му за затвърждаването на властта на Фидел Кастро.

Гарсия, който е сценарист, режисьор и актьор във филма, казва, "Няколко фестивала отказаха да го покажат. Това продължава да се случва заради хора, които не искат имиджът на Че Гевара да потъмнее и такива, които подкрепят режима на Кастро.

Той все още има много поддържници. Някои хора мислят, че Кастро е спасител, че се грижи за децата и бедните. Това се пълни глупости. 43 от 45-те години, през които Кастро е на власт, Куба неизменно е в челната тройка на страните с най-сериозни нарушения на човешките права. Все още много хора са слепи за неговите зверства".

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.