На DVD през май

05.05.2006 г.
На DVD през майМайският репертоар на видеотеките не предлага голям набор от хитови заглавия, но пък можете да откриете любопитни непознати истории.

Разнообразието от “киновеличия” се простира от носителят на “Оскар” за пълнометражна анимация „Уолъс и Громит: Проклятието на заека“ до... номинирания за “Оскар” за поддържаща мъжка роля (Уилям Хърт) “Тъмно минало”. Първият е симпатична анимация с “криминална интрига”. Вторият е на Дейвид Кронънбърг, с Виго Мортенсън в главната роля на скромен гражданин, който ненадейно убива двама натрапници в семейното си кафене.

Още за подтискания гняв можете да откриете в „Укротяване на гнева“, където Кевин Костнър прави много добра роля като изпаднал бивш спортист, съсед на великолепната Джоан Алън.

Ако сте пропуснали „Кинг Конг“, можете да си поканите ловците на гигантски горили в къщи, но ако се считате за киноман, в никакъв случай на пропускайте (отново) „Догвил“ на Ларс фон Трир. Пък може скоро да ви се отвори парашута да гледате и продължението му „Мандерлей“.

Сред филмите, които не са минали по кината у нас правят впечатление фантастичния „Огледалната маска“ - за 15-годишно момиче, което попада в страната на сънищата, „Светлината на миналото“ с Илайджа Ууд - за американски евреин, който търси корените си и „Остани“ - психодрама с Юън Макгрегър.

Сред по-старите заглавия, които заслужават внимание са „На Уонг Фу с благодарности“, където можете да видите Патрик Суейзи и Уесли Снайпс... в рокли; също един от най-добрите филми на Дейвид Кронънбърг „Мухата“, където Джаф Голдблум е ексцентричен учен, станал жертва на собствения си експеримент; и превърналия се в класика в жанра за извънземни „Хищник“, с Арнолд Шварценегер.

Само за ценители на класиката и на иконите на Холивуд са екранизациите по пиесите на Тенеси Уилямс „Котка върху горещ ламаринен покрив“ - с Елизабет Тейлър и Пол Нюман и „Трамвай „Желание“ - с Марлон Брандо и Вивиан Лий.
Изборът е ваш.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.