Хайек и Фонда протестират

18.05.2006 г.
Хайек и Фонда протестиратНеуморимите активистки, актрисите Джейн Фонда и Салма Хайек решиха заедно да апелират към мексиканското правителство да реагира и да направи нещо във връзка с неразкритите случаи на убийства на жени в граничния град Ciudad Juarez.

От 1993, над 350 жени са били убити в северния мексикански град, разположен точно под границата с Тексас. 68-годишната Фонда и 39-годишната Хайек, ще участват в благотворително представление „Монолозите на вагината” на Ив Енслър в Мексико сити, като приходите от спектакъла ще отидат в подкрепа на жените от Ciudad Juarez.

На пресконференция по случая, Фонда каза, "Ако мексиканското правителство не вложи малко усилия и средства, за да спре тези престъпления и накаже извършителите им, това ще стане известно на целия свят "Родената в Мексико Хайек бе гневна, "Това наистина е срамно! 10 години никой не е в състояние да осигури ред в областта? Ние няма да позволим на властите да бездействат"

През лятото се очаква и новият филм “Bordertown”, с Дженифър Лопес и Антонио Бандерас, в който – както казват вече запознати, тя играела като за Оскар. Лопес е в ролята на американска журналистка, която пристига в Хуарес, мексикански град край границата със САЩ, за да разследва загадъчните убийства на млади жени от местната фабрика. Тя спечелва доверието на работничките, но сама изпада в голяма опасност.

Съвпаденията между реалния и филмовия сюжет надали са случайни.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.