Колите” – 7-ми пореден хит за Pixar!

13.06.2006 г.
„Колите” – 7-ми пореден хит за Pixar!Pixar Animation Studios и дистрибуторът Buena Vista вдигнаха оборотите в боксофиса със седмия си пореден блокбъстър, след като през седмицата голямата част от кинозрителите загубиха интерес към римейка на „Поличбата 666” и през уикенда предпочетоха да видят автомобилното приключение. „Колите” изкара отличната сума от $62.8 милиона долара, което е вторият най-добър резултат за юнски уикенд в историята на киното.

Според проучване на Buena Vista, „Колите” е най-предпочитан от семейства, които съставляват 74 % от гледалите го през уикенда, а общо 40 % от зрителите са над 25 години – като жените и мъжете се разделят по равно. Реакцията на публиката според анкетата на специализираната агенция CinemaScore, е била "A" - тоест най-висока.

„Последователността на Pixar е забележителна, при тях винаги историята е на първо място" отбелязват критиците. "А като добавим и това, че са водещото студио по отношение на новите технологии в анимацията, става ясно защо всеки техен филм е хит”.  

Европейската (и българска) премиера на колите е на 4 август.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.