Любопитно за „Отнесени

10.12.2006 г.
Любопитно за „Отнесени”• Според Питър Лорд, съосновател на Aardman, оригиналната концепция за филма включвала пирати и била представена на Dreamworks скоро след излизането на „Бягството на пилето” (2000), но отговорът на мейджъра бил, че няма пазар за пиратски филми (това става преди излизането на „Карибски пирати”) и ще бъде по-добре историята да се осъвремени. Докато сценаристът променял текста, проектът бил временно отложен, за да даде път на „Уолъс и Громит: Проклятието на заека”.

• Във филма е използван софтуер, разработен за хилядите зайци, които се носят из въздуха в „Уолъс и Громит: Проклятието на заека”. Този софтуер пресъздава ”несъвършенствата” на „пластилиновата” анимация (напр. отпечатъци от пръсти).

• Анди Серкис („Властелинът на пръстените”, „Кинг Конг„) победил Робърт Де Ниро и Уилям Шатнър в надпреварата за ролята на Спайк.

• Жан Рено спечелил ролята на Ле Фрог в конкуренция със Стелан Скарсгаард, Кевин Клайн и Джони Деп.

• В първия кинотрейлър за филма, Роди не е единственият домашен любимец на малкото момиченце. Имало и клетка с две жълти пустинни плъхчета, които изглежда са били замислени като прислуга на Роди. Но в окончателния вариант на филма тези двама герои са отпаднали, вероятно в полза на сюжета, според който Роди е по-скоро самотен, отколкото разглезен.

• Това е първият изцяло компютърно генериран филм на Aardman. Причината да се използва компютърна анимация, вместо превърналата се в запазена марка на студиото - ”пластилиновата”, били големият брой сцени, включващи вода, които е почти невъзможно да се представят убедително с технологията ”стоп-моушън”.

• Голият охлюв, който Роди среща в канализацията, пищи „с гласа” на Хю Джакман.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.