Любопитно за „Черна жътва

20.04.2007 г.
Любопитно за „Черна жътва”• В подготовката за ролята си Хилари Суонк се среща и разговаря с различни хора, които се опитват да обяснят странните явления със законите на науката, много от които, както героинята й Катрин, преди да се разочароват, са били силно религиозни хора.

• Подобно на Хилари Суонк, режисьорът Хопкинс също се хвърля в света на хората, които се занимават с опровергаване на “свръхестествени” явления. "Срещнах един джентълмен, който е работил над 60 или 70 подобни случая в живота си, той е професор по теология", казва режисьорът. "Този човек ми каза за преживяното по време на пътуванията си. Беше видял много неща, които е успял да си обясни, но и няколко такива, които не е успял. Смятам, че това е необикновен тип характер: някой, който непоколебимо търси истината за това дали тези чудеса съществуват или не."

• Историята на градчето Сейнт Франксвил, където е сниман филмът, се смесва със сюжета на филма. Сейнт Франксвил е бил почти напълно разрушен от наводнения преди около 120 години.

• Десетте проклятия, които се стоварват върху градчето Хавън, са: водата в реката се превръща в кръв, следват нашествия от жаби, мухи, болен добитък, въшки, циреи, сиви скакалци, тъмнина, огън от небето и последното проклятие - смърт на първородно дете.

• Работата с живи сиви скакалци имала смразяващ ефект над целия екип, с изключение на младата актриса Aнна-София Роб, която трябва да си общува с тях пред камерата. "Донесоха ги в клетка", припомня си Роб, "и за да свикна с тях, специалистът по насекоми щеше да ги поставя на раменете и коленете ми. Аз ги държах в ръцете си и свикнах с тях.”

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.