Любопитно за „Next

28.04.2007 г.
Любопитно за „Next”• Историята е базирана на разказа на Филип К. Дик "Златният човек". По негови произведения са заснети също „Камера потъмняла” (2006), „Заплащането” (2003), „Специален доклад” (2002), „Зов за завръщане” (1990), „Блейд рънър” (1982) и други.

• Идеята за създаването на "Next" е вдъхновена от касовия успех на "Специален доклад" през 2002 година, базиран на разказ на Дик, където изпълнителен продуцент е Голдман.

• Заради създаването и поддръжката на официалния уебсайт на Филип К. Дик, Джейсън Корник получил парична субсидия от наследството на Дик, както и правата над една от историите на писателя - по негов избор. Продуцентът Голдман бил наясно колко скъпо и трудно е да се придобият правата за историите на Дик и двамата с Корник решили да станат партньори.

• Заради способностите на героя си да вижда две минути напред в бъдещето, Кейдж взимал уроци по хореография и модерни танци. Неговият инструктор Скот Гросман разработил различни различни техники на движение по време на бой, съобразени с това, че той знае предварително движенията на противника си.

• Идеята Крис да работи като фокусник е предложена от Никълъс Кейдж

• За постигане на още по-голям реализъм в бойните сцени продукцията използвала услугите на "Компания за осъществяване на бойни сцени". Тя е съставена от бивши военни, членове на специални полицейски екипи, полицаи, които са вещи в използването на оръжия като М4 и автомат ”Калашников”.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.