Любопитно за "Серафим Фолс"

18.05.2007 г.
Любопитно за • Дейвид Фон Анкен направил шестмесечно проучване, преди да се заеме със сценария на филма съвместно с Аби Евърет Жак. За да задвижат епичното преследване и да представят битката между Карвър и Гайдън, сценаристите се нуждаели от подходящ катализатор, ето защо “Серафим Фолс” се развива в периода след Гражданската война.  

• "Имах нужда от друг фон на историята - време, когато трансконтиненталната железница бива построена, когато западът още не е опитомен". Периодът на Гражданската война и уестърните предоставят подходящата историческа обстановка за развитието на сюжета на филма.

• След като завършват сценария, Фон Анкен и Жак трябва да изберат подходящите за двете главни роли актьори. Сценарият е беден на диалози, тъй като героите комуникират чрез действия и жестове, вместо с думи. "Имахме нужда от актьори, които да умеят да изразят емоционалното си състояние с малко думи, което доказва, че разговорът помежду им е ненужен. Карвър и Гайдън не са приказливи", казва Фон Анкен.

• Режисьорът избрал номинирания за “Оскар” Лиъм Нийсън за ролята на Карвър – бивш полковник от армията, решен на една последна мисия: да намери и убие мъжа, отговорен за зверството, извършено в "Серафим Фолс", Джорджия, което променило живота му завинаги. Пиърс Броснън е избран за ролята на Гайдън, бивш капитан от армията на Съюза.

• "Карвър оцелява след Гражданската война, в която 623 000 американци изгубват живота си. Той е бил полковник, водел е войниците си в битка и познава войната отблизо. Той търси отмъщение за нещо, което се случва с неговото семейство. Има нещо в природата на това отмъщение и омразата, от която е обзет моят герой – те почти го погубват. За мен ситуацията е сходна с тази на Ахаб в “Моби Дик”.

• Както Лъам Нийсън, така и Пиърс Броснън също копнеел да участва в уестърн. Актьорът споделя, че е почитател на този жанр още от дете, когато гледал всеки нов уестърн в кварталното кино. "Имам мрачни спомени от черно-бели филми, но смятам, че Клинт Истууд в поредицата "Man With No Name", “За шепа долари”, “Добрият, лошият и грозният” са ме повлияли най-силно като зрител.”

• “Серафим Фолс" изисквал много физическа и поведенческа игра от актьорите, още повече, че те работели на открито, при много ниски температури. "Започвахме в снега и след това преминавахме надолу през прерията, към равнините. Беше страшно студено и за една от сцените трябваше да преминем през един водопад, когато температурата навън беше -37 градуса. Снимките бяха много интензивни! Но това беше част от играта.”

• Със "Серафим Фолс" Пиърс Броснън отново се качил на седлото като опитен ездач. "Практикувах езда дълги години и винаги съм бил привързан към конете. Но трябва да призная, че не съм се качвал на кон от 10 години", смее се актьорът.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.