Маршът на милионите - фокусира вниманието на зрителя върху група чернокожи...

Маршът на милионите - фокусира вниманието на зрителя върху група чернокожи...Създаден точно една година след мирното шествие на един милион афро-американци във Вашингтон през 1995 г., филмът на Спайк Лий фокусира вниманието на зрителя върху група чернокожи мъже, които пътуват с автобус към столицата, за да се присъединят към своите събратя.
Джордж (Чарлс С. Дътън) е организатор на пътуването и водач на групата. Ивън Томас-старши (Томас Джеферсън Бърд) е шофьор на камион, който пътува заедно със сина си, който наскоро е бил арестуван за дребна кражба. Кайл (Айзая Уошингтън) и Рандал (Хари Леникс) са двама влюбени хомосексуалисти, които често стават обект на присмех. Гари (Роджър Гуенвьор Смит) е полицай - дете от смесен брак, който минава за бял, но се смята за чернокож. Флип (Андре Брофър) е актьор, който мисли само за следващата си роля. Джамал (Гейбриъл Касеус) е приветлив млад мюсюлманин, който иска да води праведен живот. Студентът Ксавие (Хил Харпър) снима пътуването с камера, а Джеръмая (Ози Дейвис) разсъждава на глас за миналото и бъдещето на
афро-американците. Финансиран от 15 чернокожи мъже (между които Уил Смит и Уесли Снайпс), МАРШЪТ НА МИЛИОНИТЕ говори не толкова за някаква обща политическа цел, а за необходимостта чернокожите да забравят различията и да се борят заедно за общото благо на обществото, в което живеят.
Copyright © 2023 Dir.bg.