Нов проект за Тери Гилиъм

23.10.2007 г.
Нов проект за Тери ГилиъмТери Гилиъм ще режисира фантастичната приказка „The Imaginarium of Doctor Parnassus“, чието действие се върти около въображението, една актьорска трупа и дявола...

За бившия член на групата „Монти Пайтън“ това е добър повод да се върне към фантастичния си свят (година след разочароващия „Земя на приливите“) и към някои от актьорите, с които е работил, като  Хийт Леджър („Братя Грим“), Кристофър Плъмър („12 маймуни“) и Том Уейтс („Кралят на рибарите“). „The Imaginarium of Doctor Parnassus“ разказва за приключенията в наши дни на доктор Парнасус и неговия пътуващ спектакъл „Имажинариум“, чиято специфика е да се адаптира към желанията на публиката.

В замяна на специфичната си дарба доктор Парнасус е прокълнат: в младостта си е сключил облог с дявола и е станал безсмъртен. Когато няколко години по-късно среща любовта на живота си, той сключва нов договор да замени безсмъртието си с нова младост. В замяна, когато навърши 16 години, най-голямата дъщеря на доктора ще принадлежи на дявола.

Злокобната дата наближава и д-р Парнасус вече не е сигурен в избора си... Снимките на филма ще започнат в началото на 2008 г., а премиерна дата още не е насрочена, което е нормално, като се имат предвид проблемите, които Тери Гилиъм среща при завършването на проектите си.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.