Уди Алън получи възмездие за $ 5 милиона

23.05.2009 г.
Уди Алън получи възмездие за $ 5 милионаАмериканският режисьор Уди Алън ще получи 5 милиона долара обезщетение от компанията за дрехи American Apparel.

Режисьорът заведе иск, тъй като известната с дръзките си реклами компания е използвала изображение от филма му Annie Hall (1977) без неговото съгласие. Снимките се появиха на билбордове в Лос Анджелис и Ню Йорк.
Поисканото от Уди Алън обезщетение възлизаше на 10 милиона долара обезщетение, информират Ройтерс и БиБиСи. “Поисках обезщетение по съдебен път от American Apparel, защото те пресметливо са взели моето име и визия и са ги използвали публично, за да популяризират бизнеса си“, обясни ексцентричният кинорежисьор.

Основателят на American Apparel Дов Чарни заяви от своя страна, че не е направил нищо нередно. Пред журналисти той се защити с думите: “Не съжалявам, че изразих по този начин идеите си. Никой не желае да попада в подобен конфликт. Уважавам господин Уди Алън и винаги е било така“.

На излизане от съда в Ню Йорк режисьорът заяви, че съдията е признал отговорността на American Apparel и е отхвърлил аргумента на Дов Чарни за свобода на словото.
Copyright © 2024 Dir.bg.