“Светът е голям…” събра овациите на испаноезичната общност в София

27.05.2009 г.
“Светът е голям…” събра овациите на испаноезичната общност в София„Кино с автограф” продължава да се радва на интереса на публиката. В осмия си месец на екран, „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” напълни отново Дома на киното с над 200 зрители, очакващи среща с неуморните Стефановци – режисьор и продуцент.

Филмът бе представен в началото от актрисата Ана Пападопулу и продуцентът Стефан Китанов, загрели от традиционната игра на табла в Costa Café. След прожекцията режисьорът Командарев и Кита отговаряха над час на въпроси на предимно испаноезична публика – прожекцията беше организирана в партньорство с Катедрата по испанистика и португалистика при ФКНФ на Софийския университет “Св. Климент Охридски” и Институт Сервантес – София и по случай 24 май.

Сред публиката бяха 12 годишно момиче и 35 годишен испанец, като и двамата гледаха филма за трети път! На 27 май от 18.30 часа инициативата продължава със среща в Институт Сервантес, София, на тема „ПРЕВОДЪТ НА ЕЗИЦИ И КУЛТУРИ В КИНОТО”.

Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” продължава да се радва на постоянен интерес от страна на българската публика – този уикенд филмът отново ще може да бъде гледан в Дома на киното на специални цени за студенти и ученици!

В предстоящите месеци четири конкурсни програми на международни фестивали – в Тайван, Русия, Армения и Португалия, ще имат възможност да покажат този български филм на своите зрители.
Copyright © 2024 Dir.bg.