Дейвид Карадийн бе открит мъртъв

08.06.2009 г.
Дейвид Карадийн бе открит мъртъвНа 72-годишна възраст мъртъв е открит актьорът Дейвид Карадийн, познат най-вече с ролите си в сериала и филмите “Кунг Фу“ и в двете части на “Убий Бил“.

Карадийн е намерен в хотелската си стая в Банкок, където е работил по нов филм. Обстоятелствата около смъртта му са неизяснени, като първоначално се смяташе, че се е самоубил, а по-късно се появиха съмнения, че е починал вследствие на инцидентно задушаване. Тялото е открито от камериерка в гардероба. Той бил гол, като шнур от завеса бил завързан около шията и гениталиите му. Няма следи от насилие, нито данни, че в стаята е имало друг човек по време на смъртта или непосредствено преди нея.

Това предава Associated Press, позовавайки се на екипа от следователи, които в момента извършват аутопсията. Редица медии спекулират с факта, че Дейвид Карадийн сам е посегнал умишлено на живота си, но неговият говорител и мениджър Тифани Смит заявява категорично, че е убедена, както и неговото семейство, че актьорът е обичал семейството си и не е бил способен да се самоубие.

В автобиографичната си книга «Безкрайна магистрала“ (1995), Карадийн по-скоро на шега описва как е опитал да се самоубие, когато е бил на 5. В мемоарите си той разказва и за широкия си «опит“ с употребата на наркотици - от LSD до кокаин, предава агенция «Ройтерс“.

Дейвид Карадийн е най-известен с ролята си на полуазиатеца кунг-фу майстор Куай Чен Кейн от сериала «Кунг Фу“, излъчван през 70-те години на миналия век. По него са направени и два пълнометражни филма. Карадийн играе и Бил от двете части на «Убий Бил“, както и ролята на Учителя от «Големият Стан.“ Звездата има участие и в продължението на хитовия блокбъстър «Огън в кръвта: Високо напрежение“ с Джейсън Стейтъм. Във филмографията на актьора има над 40 филма, няколко сериала и няколко гласови роли в анимационни филми.
Copyright © 2024 Dir.bg.