Още за филма

Още за филмаПреди повече от двайсет години извънземните осъществиха първи контакт със Земята. Човешката раса очакваше вражеско нападение или невероятен технологичен напредък. Нито едното не се случи. Извънземните се оказаха бежанци от своя свят. И докато световните сили решаваха какво да правят с тях, създанията бяха настанени времeнно в лагер до Йоханесбург, наречен "Сектор 9".

Днес търпението на всички вече е изчерпано. Контролът върху извънземните е поет от частната корпорация "Мулти Нешънъл Юнайтед" (МНЮ), която не е много загрижена за благополучието им. МНЮ ще реализира огромни печалби, ако успее да накара мощните оръжия на пришълците да проработят. Но досега няма успех - активацията им изисква извънземна ДНК.

Напрежението между извънземни и хора ескалира, когато МНЮ започва да изселва пришълците от "Сектор 9", за да ги настани в ново място, подозрително приличащо на концентрационен лагер. Един от агентите на МНЮ - Викъс ван дер Мерв (Шарлто Копли) се заразява с извънземен вирус, който ще го промени... във всеки смисъл на думата. Викъс бързо се превръща в най-преследвания и ценен човек на света - той е ключът към тайните на извънземната технология. Изолиран и самотен, за него има само едно място, където може да се скрие – "Сектор 9".

Сектор 9 доказва, че съществува интелигентен разум във
Вселената на филмовите производители.”
Lisa Schwarzbaum / Entertainment Weekly

Сектор 9 е най-вълнуващият фантастичен филм от десетилетия,
със сигурност най-завладяващият филм на лятото и може би
най-добрият филм за тази година. ”
Sara Vilkomerson / New York Observer

„Невероятно оригинален филм, който ви грабва веднага и не ви пуска до последния си кадър. ”
Kirk Honeycutt / Hollywood Reporter

„Това е един напрегнат, интелигентен и добре направен екшън филм, който замайва очите ни със специални ефекти, но също те кара да се замислиш, без да проповядва. ”
Christy Lemire / Associated Press

„Ако търсите екшън-фантастика с много специални ефекти и огромен потенциал за продължения, забравете G.I. Joe и Трансформърс
(Вече сте ги забравили? Добре!). Вместо това, отивайте на "Сектор 9".”
Richard Corliss / TIME Magazine

„В лято, изпълнено с кухи роботи и екшън герои, които съсипват мозъчните ни клетки, е невероятно да видиш филм, в който е вложена мисъл, без това да пречи на забавлението. ”
Peter Howell / Toronto Star

„"Сектор 9" доказва, че фантастичните филми нямат нужда от мегазвезди и огромни бюджети, за да са визуално зашеметяващи и
изключително забавни. ”
Claudia Puig / USA Today



„Ако годината е добра за киното, обикновено има поне един филм,
който се появява изневиделица и ни спечелва моментално.

Тази година е добра и филмът се казва "Сектор 9".”
Betsy Sharkey / Los Angeles Times

„Гледали сте филми за извънземни нашествия и филми със специални ефекти. Но не сте гледали нищо подобно на "Сектор 9".”
Adam Graham / Detroit News

„Невероятно усещане!
"Сектор 9" полита върху крилете на своите създатели. ”
Peter Travers/ Rolling Ston
Copyright © 2024 Dir.bg.