Две жени откриват себе си в кухнята

11.10.2009 г.
Две жени откриват себе си в кухнятаМерил Стрийп и Ейми Адамс отново са заедно на екрана след номинирания за “Оскар“ “Съмнения“, но този път резултатът не е толкова вдъхновяващ. В “Джули и Джулия“ актрисите играят главни роли в две паралелно разказани истории по истински случаи.

Първата проследява съдбата на Джулия Чайлд (Стрийп), която благодарение на безкрайната си енергия и оптимизъм успява да открие щастието в готвенето и да стане прочута кулинарка. Години по-късно наскоро омъжената Джули (Ейми Адамс) преминава през деликатен период от живота си.

Тя намира утеха в готвенето и създава популярен блог в интернет, където описва как приготвя засукани деликатеси по известната книга с рецепти на Джулия Чайлд. Режисьорката Нора Ефрън (“Имате поща“) е попрекалила със захарта и поднася на зрителите сладникаво ястие.

Сюжетната линия на Джули е сервирана без други подправки и в този си вид само разваля апетита на зрителя за основното блюдо - историята на Джулия Чайлд. В нея Мерил Стрийп с брилянтните си отигравания успява да осмисли дори и по-блудкавите сцени, в които участва. За съжаление, повечето опити за паралел между премеждията на двете героини не са доразработени и историите им остават по-скоро сами за себе си.

Макар че сюжетните линии са относително изравнени като времетраене, накрая зрителят остава с впечатление, че е вкусил твърде много от Джули и недостатъчно от Джулия.
СЕГА
Copyright © 2024 Dir.bg.