Ема Уотсън е най-доходоносната актриса в киното

18.12.2009 г.
Ема Уотсън е най-доходоносната актриса в кинотоЕма Уотсън е най-доходоносната актриса на десетилетието, показва класация на Книгата на рекордите Гинес.

Въпреки че е била едва на 9 години в началото на новия век, ролята й на Хърмаяни в поредицата от филми за Хари Потър, е донесла повече пари, от която и да било друга актриса в Холивуд.

Филмите с участието на Уотсън за Хари Потър, както и анимацията “Легендата за Десперо“, в която тя озвучава една от героините, са донесли приходи от 5,4 милиарда долара в цял свят. Така тя изпреварва по приходи в бокс офиса звезди като Джулия Робъртс, Холи Бери и Камерън Диас.

Уотсън оглавява и класацията за най-високи средни приходи в бокс офиса на филм, като всеки един с нейно участие е донесъл средно 554 880 долара. След Ема се нарежда Кийра Найтли за ролята й в поредицата “Карибски пирати“, допълва БГНЕС. Освен това тя е участвала в още 12 филма през последните 10 години, които са донесли общо 3,42 милиарда долара.
Най-доходоносният актьор за всички времена е Самюел Джексън, който има роли в над 70 филма, включително в трилогията на Джордж Лукас “Междузвездни войни“, “Умирай трудно“ 3 и “Криминале“.
DarikNews.bg
Copyright © 2024 Dir.bg.