Джон Траволта спасява Париж от терористи

06.02.2010 г.
Джон Траволта спасява Париж от терористиТази седмица премиерите са в почти всички основни жанрове на киното, така че би трябвало да сме доволни. Още повече, че идва ред и на най-новия екшън, продуциран от Люк Бесон.

Това е “От Париж с любов“ и в главните роли са Джонатан Рис Майерс и Джон Траволта. Джеймс Рийз (Майерс) е служител в американското посолство в Париж, който работи и за тайните служби на САЩ. Отговорните му задължения не пречат на връзката му със зашеметяващата Каролин (Касиа Смутняк).

Но същото не може да се каже и за партньора, който САЩ му изпращат. Името му е Чарли Уакс (Траволта) и никога не бихте му поверили каквото и да е, особено ако съдите по първото си впечатление - гола глава, кожено яке, цветист речник и прекомерна употреба на огнестрелни оръжия. Двамата ще тръгнат по следите на имигрантската престъпност и религиозните фанатици камикадзета.

Ролята на Траволта силно се припокрива с тази в “Ударът “Пелам 123“: Отвличане в метрото“, само дето там е лош, а тук е добър и прическите са различни. Напоследък актьорът не успява да открие точните роли и неслучайно получи номинация за “Златна малинка“ за изпълнението си в “Стари кучета“ (в България ще можем да видим този филм в края на месеца).

Но в “От Париж с любов“ екшънът е симпатичен, без да е оригинален. За меломаните развръзката ще е ясна най-късно към средата на филма. За всички останали - филмът на режисьора Пиер Морел (“Твърде лично“) ще е приятно забавление, което ще бъде забравено, щом напуснат залата.
СЕГА
Copyright © 2024 Dir.bg.