Разочароващ Бенисио дел Торо в “Човекът-вълк

13.02.2010 г.
Разочароващ Бенисио дел Торо в “Човекът-вълк“Представете си Бенисио дел Торо, Антъни Хопкинс, Емили Блънт и Хюго Уийвинг в лош филм. Съвсем възможно е. Филмът е “Човекът-вълк“, а режисьор е Джо Джонстън (“Скъпа, смалих децата“, “Джуманджи“, “Джурасик парк 3“).

Става дума за римейк на едноименната класика от 1941 г., режисирана от Джордж Вагнер, с Лон Чейни в главната роля. Историята: Краят на XIX в. в Англия. В Блекмур изчезват хора, а телата им биват откривани жестоко обезобразени. Лорънс Талбот е извикан в родния си град, за да разбере какво е убило брат му. Той отсяда при дистанцирания си баща.

На пълнолуние Талбот излиза в гората и там е ухапан от върколак. При следващата пълна луна съгражданите му го обвиняват, че и той се е превърнал в чудовище, и се оказват съвсем прави. Междувременно вдовицата на брат му разбира, че единствено тя може да го спаси. Бенисио дел Торо е продуцент на филма, но това едва ли е оправдание за липсата на каквато и да е емоционалност в играта му.

След изпълнението му в двете части за Че Гевара, в “Човекът-вълк“ просто си е починал от всяка актьорска ангажираност. Единствено Хюго Уийвинг прави впечатление с характерния образ, който пресъздава. Цялата останала безлична актьорска игра и повърхностната режисура оставят впечатление за почти аматьорски на набързо скалъпен филмов проект, също така небрежно монтиран от тайфа приятели. В сюжета на “Човекът-вълк“ нищо не е довършено - няма драма, няма любов, няма конфликт баща-син. За всичко това само е намекнато (като авторите може би са смятали, че зрителят сам ще си съчини тук-там някои нещица) и на галоп е минато по-напред в историята, за да не се губи време.

Дори и да е категория B-movie, целият филм си е губене на време. И пари.
СЕГА
Copyright © 2024 Dir.bg.