Още две награди за “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде

02.04.2010 г.
Още две награди за “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”Българското предложение за „Оскар” 2010 отново триумфира на фестивал във Франция.

Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” спечели две награди на Международния фестивал на европейското кино “Mamers en Mars” (Мамер през март) в Мамер, Франция (http://www.mamers-en-mars.com/). Филмът на режисьора Стефан Командарев отново получи признанието на публиката, а с него и отличието Graines d’images – Macao,  което се връчва от независимите киносалони в региона Сарт и Орн и се изразява в прожекции в 9-те кина от веригата ”Graines d’Images”.

Международният фестивал на европейското кино “Mamers en Mars” отбеляза 19-тото си издание между 26-и и 28-и март в градчето Мамер. Обърнат към дебютните европейски късометражни и пълнометражни игрални филми, фестивалът е един от най-значимите кинофоруми в региона Пей дьо ла Лоар. На него са дебютирали известни френски режисьори като Франсоа Озон и Матийо Касовиц.

Припомняме, че „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” спечели в края на миналата седмица и Наградата на публиката на Международния филмов фестивал в друг френски град – Валансиен, а през юни ще започне и киноразпространението му във Франция.
Copyright © 2024 Dir.bg.