Стийв Карел е гангстер за един ден

24.04.2010 г.
Стийв Карел е гангстер за един денЛуда нощ“ е от онези филми, на които още в началото предвиждаш финала с непоколебима сигурност. Завръзката и развръзката не са толкова важни, колкото развитието на ситуациите.

В случая с “Луда нощ“ става дума за отегчена семейна двойка с две деца. Фил и Клер Фостър (Стийв Карел и Тина Фей) са превърнали ежедневието си в механизирано извършване на ритуали. Една от техните приятелски двойки е на път да се разведе и това несъзнателно кара Фил и Клер да променят живота си, макар за една вечер. Фил решава, че в деня, който е отреден за ходене на ресторант, двамата ще отидат не къде да е, а в самия град.

Там ще влязат в нашумяло заведение без резервация и ще настояват за маса. Така и става, а двойката взима чужда резервация и си изкарва страхотно, докато двама мъжаги не ги извеждат от заведението. Заели чужди самоличности, семейство Фостър предприемат среднощно бягство от мъже с пистолети, които представляват местни мутри.

Луда нощ“ предлага тривиални комични ситуации, но определено не е от най-големите недоразумения, появявали се на киноекраните. Трябва да се отбележи, че Стийв Карел, когото сме свикнали да виждаме в ужасно идиотски превъплъщения, тук е доста сдържан. Тина Фей е достойна екранна партньорка, а режисьор е Шон Леви (“Нощ в музея“).

Феновете на лековати и неособено обременяващи с остроумия комедии могат спокойно да гледат “Луда нощ“. Със сигурност няма да останат разочаровани - поне е динамично. А на онези, които предпочитат нещо по-дълбокомислено, препоръчваме да не го търсят в тазседмичните кинопремиери.
СЕГА
Copyright © 2024 Dir.bg.