Кога триизмерните филми са приятни?

15.05.2010 г.
Кога триизмерните филми са приятни?Тенденцията е триизмерното кино да стане най-предпочитано и най-гледано в следващите няколко години. Разбира се, то се отнася за комерсиалните филми, но не е изключено и някои по-сериозни автори да посегнат към новия формат.

В началото всички зрители бяхме въодушевени и с интерес изучавахме въздействието на 3D зрелището върху себе си, после лека-полека ентусиазмът ни поспадна. Защото, освен че изморяват очите и мозъка, засега триизмерните филми сякаш не ни носят нищо повече от кратко учудване пред дълбочината на картинката. Но изключения има. Кога 3D филмите могат да са приятни, успокояващи и дори полезни? Май тогава, когато са по-сериозни, търсят дълбочина, дори в научно-популярен план.

“Светът на океана 3D“ ще ви го докаже. Усещането да си в тъмната зала, а пред теб да се разгръщат недостъпните чудеса на живота в необятния океан, не може да се сравни с нито една екшън сцена. Не само като послание и визия, а и като ефект. “Светът на океана 3D“ е продукт на Франсоа и Жан-Жак Мантело. Двамата са снимали филма в продължение на цели седем години, а технологията, която са използвали, е “3D Релеф“.

Резултатът е изключително приятно пътуване из океанските дълбини, където филмът ни среща с опасни акули, изящни рибки и тромави добряци като морската крава например. В ролята на гид влиза една костенурка, която изминава дългия път до мястото, където трябва да снесе яйцата си.

“Светът на океана 3D“ е подходящ не само за вас, а и за вашите деца, тъй като е дублиран на български език с гласа на Таня Михайлова (в оригинал гласът е на Марион Котияр). Така те спокойно ще могат да се насладят на симпатичния филм.

Дължината му е час и двайсет минути. А финалът може и да ви понатъжи, но е истина, че всички прекрасни същества, преминали пред очите ви, са застрашени от изчезване, или поне са с категорично намаляваща популация.
СЕГА
Copyright © 2024 Dir.bg.