С фрийрън демонстрация се откри българската гала премиера на „Принцът на Персия: Пясъците на времето

20.05.2010 г.
С фрийрън демонстрация се откри българската гала премиера на „Принцът на Персия: Пясъците на времето”Пред многобройните гости на премиерата снощи, атлетите от „Фрийрън България” – Денис Ботев, Георги Караджов и световният шампион за 2009, Делян „Дидо” Димитров спряха дъха на публиката с ефектни трикове на червения килим.

С елементи от гимнастика, бойни изкуства и танц момчетата демонстрираха сложността и красотата на уличния спорт, залегнал в някои от най-вълнуващите сцени във филма „Принцът на Персия: Пясъците на времето” в изпълнение на Джейк Гиленхал.

Традиционни египетски танци, в изпълнение на момичетата от клуб за арабски танци „Алима”, добавиха малко от мистиката на принцеса Тамина в изпълнената с нетърпеливо очакване атмосфера.

Сред гостите на галата бяха невероятния български глас Елица Тодорова, новото лице на музикалната сцена Monyx, актьорите Ники Илиев и Саня Борисова, шармантната Марта Вачкова, Любен Дилов – син и други популярни личности.

Принцът на Персия: Пясъците на времето” е най-очакваното филмово заглавие това лято. Продукция на Disney и „Джери Брукхаймър филм”, приключенският епос е режисиран от Майк Нюъл („Хари Потър и Огнения бокал”), с участието на Джейк Гиленхал, Джема Артъртън, сър Бен Кингсли и Алфред Молина.

Екранизация по видео играта „Принцът на Персия” на Джордън Мечнър, който е и съавтор на сценария, филмът разказва за свободолюбивия млад принц Дастан (Джейк Гиленхал), който се съюзява с принцеса Тамина (Джема Артертън), за да опазят от злите сили кинжал, който дава власт над времето.

На специална церемония в Холивуд преди ден, Джери Брукхаймър беше почетен от Американският филмов институт на Алеята на славата. В присъствието на звезди като Брус Уилис, Еди Мърфи, Том Круз, Никълъс Кейдж, Били Боб Торнтън и много други, легендарния продуцент постави отпечатъци от дланите и стъпалата си пред Grauman’s Chinese Theatre.

Официално приключенският епос „Принцът на Персия: Пясъците на времето” тръгва в Mtel IMAX и на стандартните екрани в България от този петък, 21 май, седмица преди да се завърти в САЩ. Вече са в продажба и билетите за филма.
Copyright © 2024 Dir.bg.