Принцът на Персия: Пясъците на времето” e най-касовата премиера на Disney в България за всички времена

26.05.2010 г.
„Принцът на Персия: Пясъците на времето” e най-касовата премиера на Disney в България за всички временаПриключенският епос на Брукхаймър счупи рекорда на „Карибски пирати: На края на света”.

Дългоочакваната мега продукция на Джери Брукхаймър реализира през премиерния си уикенд у нас 356 086 лв, с 40 462 лв. повече от  „Карибски пирати: На края на света” (315 624 лв, 2007г), другия филм на мегапродуцента, който държеше досегашния рекорд за най-касова премиера на Disney.

Зрелищното приключение задмина по приходи от първия уикенд и останалите части от трилогията, триизмерния „Алиса в страната на чудесата”, както и българския рекордьор „Мисия Лондон”.

Премиерата на „Принцът на Персия: Пясъците на времето” у нас беше седмица преди премиерата в САЩ. Освен в стандартните кина, епичното приключение може да бъде гледано и в Mtel IMAX, което се нареди сред едва 20-те IMAX кина в света с ранна премиера. Филмът на Брукхаймър отбеляза и първата двуизмерна премиера на най-големия екран в България.

Приходите от IMAX формата са близо 4 пъти по-високи от средните приходи от стандартен киноекран, каквото беше съотношението и през премиерния уикенд на „Алиса в страната на чудесата”.

В България над 40 000 зрители гледаха „Принцът на Персия: Пясъците на времето” само за изминалите три дни. През тази седмица филмът ще дебютира и на големите екрани в САЩ, Канада, Русия, Австралия, Япония, Франция и др.
Copyright © 2024 Dir.bg.