Играта на играчките 3 3D” е анимационен шедьовър

21.06.2010 г.
„Играта на играчките 3 3D” е анимационен шедьовърСигурно авторите на “Играта на играчките“ пак ще измислят продължение и на този филм. Той показва, че въображението им никога няма да се изразходва и заради това няма как да разочароват зрителите.

Триизмерната трета част е забавен, завладяващ и алегорично човешки разказ за света на играчките, които вече познаваме добре. Техният стопанин Анди вече е голямо момче и отива в колеж, а съдбата на каубоя Уди, Бъз Светлинна година и другите играчки има три посоки на движение - на боклука, на тавана или дар за други деца. В крайна сметка те попадат в детската градина “Слънчев ден“, в която ги посрещат като герои, представят им един нов свят на безкрайни игри с деца и ги настаняват в стаята за... бебета.

И ужасът настава - пеленачетата хвърлят, лигавят, цапат и чупят играчките, а старите обитатели се оказват доста зли и тиранични, особено гушкавия мечок Лоцо. В детската градина царят железни правила, наложени от старите играчки, които включват дори изтезания, наказания и заплахи. “Та това е само една детска градина!“, бихте си казали вие, но според авторите на филма светът на играчките се различава от този на хората само по размери. Що се отнася до взаимоотношенията - той си е съвсем същият.

Никоя от трите части на “Играта на играчките“ не е била филм само за деца. В тях майсторски са втъкани сериозни теми и забавни моменти, обрати и важни поуки, които достигат лесно до зрителите. И освен че детето ви ще се забавлява, докато гледа оживелите рисувани персонажи, вие също ще имате поводи да се смеете, да ставате сериозни или да си припомняте детството, което ще ви изглежда по-близо от всякога.

Ако сте били малки, когато излезе първата част на “Играта на играчките“ през 1995 г., или сте я позабравили, препоръчваме ви да я гледате отново. И трите анимационни филма ще ви донесат огромно удоволствие. Защото всеки от тях няма за цел да създаде някакъв идиличен свят с фантастични герои, а пренася човешките взаимоотношения в минисвета на детските играчки.

Те са досущ като нас - добри и мислещи, понякога лицемерни и лоши, но с логични причини за това в миналото си. Те обичат и страдат и най-много се привързват към хората, на които принадлежат. А животът им изглежда напълно реален и възможен.

И кой знае, когато вечер децата ви заспиват и лампите са угасени, може би светът на играчките оживява и завинаги остава невидим за хората.

Режисьор е Лий Ънкрич (“Играта на играчките 2“, “Търсенето на Немо“), а анимационните персонажи са озвучени от Стефан Данаилов (мечока Лоцо), Ники Илиев (Кен), Саня Борисова (Барби), Кирил Маричков (динозавъра Рекс) и др.
СЕГА
Copyright © 2024 Dir.bg.