Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” на кино в Япония

09.08.2010 г.
“Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” на кино в ЯпонияСлед успеха на прожекциите в Токио и Фукуока, филмът ще тръгне на екран в Япония в 30 киносалона.

Японската компания разпространител на „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” – SPO Inc., закупи филма преди броени дни и планира да го пусне на екран през пролетта на 2011 година.

„Особено ни хареса факта, че „Светът е голям...” обръща внимание на семейните връзки и отношения, които все повече изтъняват в Япония днес, – споделят японските дистрибутори на филма. – По страхотен начин филмът разказва за отношенията между поколенията, между дядо и внук. Всички теми във филма са изключително интересни. Играта на табла по оригинален начин пресъздава израстването на момчето, промяната в мисленето и представите му за света, както и момента на катарзис в историята.

Природата, показана във филма, е впечатляваща – главните герои прекосяват много граници и ще поведат на интересно визуално пътешествие японската публика, за която по традиция границата означава море! Щастливи сме, че ще имаме възможност да покажем красивата природа на Европа на японските зрители!

Социалнополитическият и исторически контекст на историята също представлява интерес – особено за по-запознатите с миналото поколения, които ще обърнат специално внимание на този аспект от филма.”

„Светът е голям...” ще тръгне на екран в Токио и Осака, както и в още няколко града на острова. Компанията SPO Inc. се занимава с разпространение на филми от 1987 г., от 1996 г. е член на Асоциацията на вносителите на чуждоезични филми в Япония, а през 2006 г. открива три мини-кино комплекса „Синемарт” – в Токио разполагат с 6 екрана и 847 места, в Осака – с 2 екрана и 217 места.

Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” е участвал в 74 фестивала и има вече 30 международни награди. Най-големият успех на филма е включването му след 9-те номинирани филма за чуждоезичен „Оскар”.
Copyright © 2024 Dir.bg.