Лиам Нийсън - в драмата “The Grey”

07.09.2010 г.
Лиам Нийсън - в драмата “The Grey”Актьорът от “Междузвездни войни: Епизод I - Невидима заплаха” Лиам Нийсън ще замени Брадли Купър (“Последният ергенски запой”) в драмата “The Grey”. Очаква се в най-скоро време Нийсън да подпише договора за участие и да се присъедини към екипа на филма. Режисьор на “The Grey” ще бъде Джо Карнахан, с когото Нийсън засне тазгодишния екшън “А отборът”.

По-рано тази година на Берлинският Филмов Фестивал бе оповестено че Брадли Купър, който също участваше в “А отборът”, ще поеме главната роля в предстоящата продукця, но поради внезапни промени в графика на актьора, до споразумение не се стигна.

От компанията Inferno Entertainment, която ще финансира продукцията, заявиха че техният втори избор за ролята винаги е бил Лиам Нийсън.

Сюжетът на “The Grey” разказва за последствията от тежка самолетна катастрофа. Нийсън ще се превъплъти в ролята на водач на екип работници от нефтена платформа, чиито самолет се разбива в пустошта на щата Аляска. Тези които оцелеляват не разполагат с достатъчно провизии за дълъг път и затова общото решение е да се чака спасение. Но ситуацията се променя коренно, когато те се превръщат в плячка на огромна глутница вълци, които възприемат хората като натрапници.

Сценария на филма е написан от Иън Джефърс (“Смъртна присъда”), с помощта на режисьора Джо Карнахан. Те разкриха че филмът ще бъде суров и ралистичен разказ за силата на човешкия дух, и в много отношения ще прилича на известната продукция “Острието”, в която участваха Антъни Хопкинс и Алек Болдуин.

Продуценти на “The Grey” ще бъдат братята Ридли и Тони Скот, заедно с Джулс Дейли (“Убийството на Джеси Джеймс от мерзавеца Робърт Форд”) и Бил Джонсън (“Жените”).

Снимките на филма ще започнат в началото на следващата година, а премиерата е насрочена за 2012.
Copyright © 2024 Dir.bg.