Али Лартър за филма “Заразно зло: Живот след смъртта

07.09.2010 г.
Али Лартър за филма “Заразно зло: Живот след смъртта”В третата част от поредицата Заразно зло, “Заразно зло: Изтребване”, главната героиня Алис (Мила Йовович) обедини сили с друг оцелял от вирусната инфекция – Клеър Редфийлд (Али Лартър). В предстоящият четвърти филм от поредицата носещ заглавието “Заразно зло: Живот след смъртта”, ролята на Клеър е значително по-голяма, а самата героиня, въпреки че е изгубила част от паметта си, е много по-уверена в своите действия.

Ето какво сподели Али Лартър на пресконференция по случай предстоящата премиера на 3D продукцията “Заразно зло: Живот след смъртта”:

“Чувствате ли се комфортно играейки тази екшън-героиня?”

“Чувствам се като голяма късметлийка че имах възможността да изиграя толкова различни героини в толкова различни по жанр филми. След като приключихме със снимките на “Герои” се спрях и се замислих за четирите години които прекарах снимайки този сериал, и наистина се радвам от постигнатото, и че бях част от тази продукция. Когато преминах към “Заразно Зло”, снимките бяха доста по-изтощителни, но с времето се свиква и всичко се превръща в удоволствие. Една от сцените изискваше да бъдем мокри и изтощени, и въпреки че снимахме с декори във филмово студио, работата си беше много трудна. Но после осъзнаваш че на големия екран тази сцена ще изглежда страхотно, и че публиката ще бъде на твоя страна.
Именно този факт превръща и най-трудните сцени в удоволствие.”

“Първите три части са наситени с много екшън. В това отношение, как според Вас ще се представи “Заразно зло: Живот след смъртта?”

“Екшънът в тази част е много повече. Най-хубавото е че Пол Андерсън се завърна да режисира. Защото Пол знае какво иска публиката. Ако си фен на “Заразно Зло”, той ще покаже на екрана точно това което искаш. Например, някои от каскадите са копирани кадър по кадър от играта. Моето облекло във филма напълно отговаря на това с което е облечена героинята ми от играта. Всички тези малки детайли със сигурност ще се харесат на най-преданите фенове.”

“Беше ли по-трудно да снимате филма с 3D камери?”

“Честно казано, човек трябва да е доста по-търпелив когато снима с тях. Това е нова технология и всички все още се учим. Интересното е че ние бяхме вторият филм след “Аватар”, който започна снимки с тези камери. Същите хора които работиха при Джеймс Камерън дойдоха на работа и при нас, но и те все още се учеха, така че всички трябваше да бъдем търпеливи и да не прибързваме със снимките. Ако трябваше нещо да се повтори или потрети, никой не се оплакваше и всички си вършехме работата. Във филма има една страхотна сцена с героя Аxe Мen, и ни отне цели три дена да я завършим, защото камерата която използвахме можеше да заснеме материал дълъг само 23 секунди, и после трябва да чакаш три часа за да започнеш отново. Но от друга страна е страхотно, защото знаеш че снимаш с нещо напълно ново и революционно.

Аз харесвам новите промени в технологията за снимане на филми, и според мен използването на 3D камерите издига цялата поредица “Заразно Зло” на съвсем друго ниво. Защото постоянно чуваме за други филми които биват изкуствено преработени в 3D, и нещата просто не се получават. При нас от самото начало се знаеше че филмът ще бъде сниман с 3D камери, което означава че публиката ще се наслади на истинско триизмерно качество.”

“Според Вас, коя част от филма ще изглежда наистина страхотно в 3D киносалон?”

“Има една сцена в която Мила Йовович скача от върха на една сграда. Този момент е страхотен. А и публиката очаква точно такива неща от тези филми.”

“Физически, как трябваше да се подготвите за филма?”

“Тренирала съм през целият си живот, и съм спортувала много. Така че лично за мен си е удоволствие да идвам на работа, и заедно с координатора на каскадите да обмисляме движенията. Но също така искам да похваля и хората които напълно заслужават похвала за работата си – нашите дубльори. Защото те са хората които правят наистина опасните каскади.

С Мила никога не сме казвали “О, това не искаме да го правим”, защото и двете искаме сами да си изпълняваме каскадите, дори и най-опасните. Но също така знаем че ако един от главните актьори пострада сериозно, това ще се отрази на цялата продукция и снимките могат да бъдат спрени.”

“Има ли определена сцена с която се гордеете най-много?”

“Опрeделено сцената с Аxe Мen. Беше много мащабна, динамична и всички бяхме напълно мокри. Има много превъртания във въздуха, и съм сигурна че ще изглежда страхотно на големия екран.”

“Трябваше ли да се запознаете по-подробно с детайлите от видеоигрите, за да можете да се справите във филма?”

“Не, при режисьор като Пол това просто не е нужно, защото той знае абсолютно всичко за игрите и е напълно наясно с цялата митология. В това се крие и удоволствието да работиш с него. Целият филм е в главата му и единственото което ти казва е, “Довери ми се.”

“Имaше ли разлика между работата Ви с Ръсел Мълкейхи (режисьора на третата част) и Пол Андерсън?”

“Много ми хареса работата с Ръсел. Снимахме в Ню Мексико, жегата бе непоносима и като цяло снимките бяха по-различни, но останах с много добри впечатления. А и обичам героинята си Клеър. Харесва ми че тя не е жена която ще разчита на мъж да я спаси – тя е достатъчно силна да се справи сама. И най-важното е че тя не не притежава сили на супергерой. Тя е човек, който разчита единствено на инстинктите си, и това лично на мен много ми харесва.”

“Имаше ли нещо което, въпреки желанието си, не успяхте да направите в този филм?”

“Единственото което искам е да изпълнявам повече от каскадите си. Но пък филмът си е творение на Пол Андерсън, и в крайна сметка всичко зависи от него. Ние просто правим това което той ни казва.”

“Колко време прекарахте между мръсотията и зомбитата?”

“Много, много. Мисля си че Пол ни искаше възможно най-мръсни, и едновременно с това да се влачим през най-различни тесни места с фенери, и покрити със слуз. Бяхме мръсни от глава до пети.”

“Какво може да споделите за битката между Вашата героиня и героинята на Мила Йовович, Алис?”

“Това не е точно битка. Просто момента е такъв – героите ни не знаят на кого да се доверят. И фактът че моята героиня е загубила част от паметта си усложнява ситуацията. Цялата сцена е наистина интересна.”

Освен Мила Йовович и Али Лартър, в “Заразно зло: Живот след смъртта” участват още Уентуърт Милър ( сериала “Бягство от затвора” ), Ким Коутс ( “Островът” ), Шон Робъртс ( “Острие на мрака” ), Спенсър Лок ( “Къща-чудовище” ) и Сиена Гилори ( “Ерагон” ).

Българската премиера на 3D продукцията ще се състои на 10 септември 2010 година.
Copyright © 2024 Dir.bg.