Мила Йовович за филма “Заразно зло: Живот след смъртта

13.09.2010 г.
Мила Йовович за филма “Заразно зло: Живот след смъртта”Мила Йовович се завръща отново като екшън-героинята Алис в четвъртия филм от успешната поредица “Заразно зло”.

Ето какво сподели актрисата в кратко интервю, преди американската премиера на 3D продукцията “Заразно зло: Живот след смъртта”:

Променена ли е по някакъв начин Вашата героиня Алис в този филм?

Без да издавам прекалено много, но мисля че в тази четвърта част Алис е много по-щастлива. Тя сама контролира живота си и е много по-уверена, особено след като са се случили едни събития, за които няма да говоря в момента. Но тя е наясно със себе си и е готова за повече взаимоотношения с хората, и евентуално да заживее нормален живот.

Продуцентът Джеръми Болт намекна, че Алис може да се влюби. Това ли е в основата на промяната в живота й?

Възможно е – не, истината е че за момента не искам да разкривам важни части от сюжета. Хората ще разберат всичко след като изгледат филма.

Участвахте ли в създаването на сценария, като се има впредвид, че Ваш съпруг е режисьор/сценариста на филма Пол Андерсън?

Няма друг начин. И двамата с Пол сме част от света на “Заразно зло”, и то в продължение на близо 10 години. Тези филми са нещо нормално в нашето ежедневие. Постоянно си разменяме най-различни идеи и предложения, някои добри, някои не чак толкова добри. Понякога стоим с часове и обмисляме какво ново можем да вмъкнем в историята. Но нека го кажа по-този начин – никога не снимаме тези филми с първоначалния сценарий, просто защото и двамата постоянно променяме по нещо, и почти всяка страница е осеяна с допълнителни мисли и реплики. Няма да лъжа, от студиото не бяха особено доволни че жената на сценариста постоянно се меси. Но аз помагам най-вече за формирането на екшън-сцените, защото инстинктивно знам какво би направила героинята ми в каквато и да е ситуация. Случвало се е дори да сънувам нещо свързано с Алис и на следващия ден да го вместим в сценария. А когато разбрах, че ще снимаме “Заразно зло: Живот след смъртта” с 3D камери, не спрях с постоянните си предложение към Пол. Всичко бе много вълнуващо.

Ще видим ли неща в този филм, които не са били показвани в миналите части от поредицата?

По мое лично мнение това е най-невероятният филм от поредицата. Екшън-сцените и каскадите изглеждат феноменално в 3D киносалон, и надминават всичко показано досега. Но това не значи че филмът задължително трябва да се гледа на 3D. Не всеки може да си позволи такъв билет, а някои хора нямат 3D кино в града в който живеят. Пол и всички от екипа бяха напълно наясно с това. Така че хората които няма да могат да видят филма на 3D не трябва да се притесняват. Преживяването и в обикновенния киносалон е повече от страхотно.

Филмът изглежда доста по-мащабен от останалите. Така ли е?

Със сигурност. Екшънът като цяло е много по-ефектен и много по-бърз. Декорите са по-мащабни, а визуалните ефекти са страхотни. Има много сцени които заснехме на зелен екран, и в интерес на истината се получиха много по-добре отколкото очаквах. Можехме да ги заснемем и извън филмовото студио, но щеше да бъде прекалено скъпо. Винаги бяхме наясно с какви пари разполагаме, и не предприемахме никакви рискове. Пол знае как да разпределя бюджета без да има излишни разходи. Другото впечатляващо нещо, освен екшъна, са героите. Като видите филма ще разберете за какво точно говоря.

Вие ли изпълнявате ролите на клонингите, или поставят лицето Ви дигитално върху други актриси?

Аз играя всички клонинги. Беше доста интересно, но и малко дезориентиращо, защото в определен момент съм в единия край на снимачната площадка и правя предварително заучени движения, а 5 минути по-късно трябва да съм в другия край и да върша нещо напълно различно. После повтаряхме всичко по няколко пъти. Това си беше предизвикателство, но може да се каже че съм вече свикнала.

Има ли промяна в силите на Алис? В предишния филм тя спаси хората като изгори атакуващите птици. Ще видим ли нещо подобно и в “Заразно зло: Живот след смъртта?

Да, ще има по малко от всичко. Всъщност, по този въпрос имах много противоречия с Пол. Аз исках да поемем в друга посока, но той не се съгласи. И в крайна сметка той взе финалното решение. А то е че Алис губи силите си в този филм. В интерес на истината това е добро решение, защото така тя се превръща в обикновен човек, а това е нещо което винаги е искала.

С коя сцена от филма се гордеете най-много?

Сцената със скока. Когато подготвяхме сценария, постоянно питах Пол, “Пол, вписа ли сцената със скока и асансьорната шахта. Сигурен ли си, че си я вписал? От самото начало очаквах с нетърпение да заснемем тази сцена и въпреки, че самите снимки бяха доста трудни, най-вече заради работата с 3D камерите, които са изключително тежки, знаех че след обработката и добавянето на нужните ефекти, всичко ще изглежда страхотно. Няма да разкривам много, но сцената включва Алис, нейните клонинги и много автоматичен огън.

Ще има ли още филми от поредицата?

Всичко зависи от публиката. Ако тези филми продължат да се представят добре в бокс офис класациите, то тогава със сигурност и ние ще продължим да ги правим. Пол е на същото мнение.

В “Заразно зло: Живот след смъртта” участват още Али Лартър (“Последен изход”), Уентуърт Милър (“Бягство от затвора”), Ким Коутс (“Пърл Харбър”), Шон Робъртс (“Острие на мрака”), Спенсър Лок (“Къща-чудовище”) и Сиена Гилори („Заразно зло: Апокалипсис”).

Българската премиера на 3D продукцията е на 10 септември 2010 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.