“Gideon’s Sword” на голям екран, Майкъл Бей ще е продуцент

29.10.2010 г.
“Gideon’s Sword” на голям екран, Майкъл Бей ще е продуцентПарамаунт Пикчърс е закупила правата за екранизиране на книгата “Gideon’s Sword”, а създателят на “Трансформърс” Майкъл Бей ще продуцира предстоящата лента.

“Gideon’s Sword” е дело на писателите Дъглас Престън и Линкълн Чайлд, и разказва за герой, който притежава уникалната способност да убеждава останалите хора да следват неговата воля и извършват действия които той иска.

Сценаристът Чап Тейлър (“Смяна на платната”) е вече нает да адаптира романа за големия екран, и надеждата на студиото е да се създаде нова потенциална поредица от филми проследяващи необикновенния живот на главния герой. Филмовата версия на “Gideon’s Sword” ще се доближава до стилистикатa на филмите за Джейсън Борн и ще комбинира “спиращи дъха екшън-сцени с човешка драма”.

Сюжетът на филма ще се завърти около детството на главния герой Гидеон Крю, който на 12-годишна възраст става свидетел на мистериозното убийство на баща си. 20 години по-късно, срещата на Гидеон с непознат мъж променя изцяло живота му, и той получава неочакван шанс за възмездие – но за всичко това трябва да се заплати определена цена.

В момента Майкъл Бей и Парамаунт Пикчърс са в търсене на режисьор, и ако сценарият е готов до средата на следващата година, то снимките на “Gideon’s Sword” ще започнат през втората половина на 2011 година.
Copyright © 2024 Dir.bg.