Бен Стилър и Еди Мърфи в “Tower Heist”

15.10.2010 г.
Бен Стилър и Еди Мърфи в “Tower Heist”Звездата Еди Мърфи ще участва заедно с Бен Стилър, Дейв Шапел и номинирания за „Оскар” Алън Алда във филма на Universal Pictures “Tower Heist”, а Брет Ратнър (“Час Пик”) ще седне на режисьорския стол. Мърфи е последния актьор присъединил се към проекта и за момента не се разкриват повече подробности за неговия герой.

Историята на “Tower Heist” ще разказва за работник в луксозна сграда (Стилър), който заедно с част от останалия персонал става жертва на тежка финансова измама и губи пенсионните си спестявания. Мъжът отговорен за измамата (Алън Алда) бива поставен под домашен арест в апартамента си на последния етаж - в същата сграда в която работи главния герой.

След като разбира това, героят на Стилър решава че единствения начин за отмъщение е да се оберат всички пари и скъпоценности които са скрити в апартамента на мошенника.

“Филмът ще се фокусира върху обира, но основната разлика от останалитне филми от този жанр е че обирджиите са всъщност обикновенни хора, а не професионалисти като например тези от “Бандата но Оушън”. Но нашите герои знаят всяко кътче на сградата и това е тяхното основно предирство”, заяви Брет Ратнър.

След като бе обявено, че Еди Мърфи ще се присъедини към продукцията, от студиото разкриха че са наели сценариста Джеф Нейтънсън (“Хвани ме, ако можеш”), чиято задача е била да пренапише част от оригиналния сценарий на Тед Грифин (“Хората говорят”), Ноа Баумбак (“Морски живот със Стив Зису”), Бил Колаж (“За част от секундата”) и Адам Купър (“Accepted”).

Не се споменава защо са били нужни промените, но представител на Universal Pictures заяви, че сюжета на филма няма да бъде променен и основните герои също няма да бъдат променени.

“Пренаписването на определени сцени е нещо нормално в Холивуд. Филмът е запазил основната си идея, и моята намеса бе минимална”, сподели самия Нейтънсън.

Продуценти на “Tower Heist” ще бъдат Еди Мърфи, Брайън Грейзър („Робин Худ”), Ким Рот (“Човек отвътре”), Кърън Шерууд (“Смахнатият професор”), Джеймс Уитакър (“Подмяната”) и Дона Ленгли (“Жената на астронавта”).

Снимките започват през месец ноември в Ню Йорк, а световната премиера на филма е насрочена за 2011 година.
Copyright © 2024 Dir.bg.