Пачино и Сюзан Сарандън - в драмата “Arbitrage”

07.11.2010 г.
Пачино и Сюзан Сарандън - в драмата “Arbitrage”Носителят на "Оскар" Ал Пачино ще участва във финансовата драма “Arbitrage”, а негови партньорки ще бъдат Сюзан Сарандън и Ева Грийн. Филмът е във все още ранен етап на развитие, но според продуцентите, сценария ще бъде напълно готов до края на годината и в най-добрия случай снимките ще започнат през пролетта.

Заглавието на филма е взаимствано от бизнес-термина “Арбитраж”, който означава едновременна покупка на една валута при един брокер и продажбата й при друг брокер.Във филма, Пачино ще бъде в ролята на нюйоркски бизнес-магнат, който се опитва да избегне последствията от извършената от самия него масивна измама. След множество проблеми и напълно отчаян, той решава да продаде западащата си империя на банка и то по възможно най-бързия начин, преди разследващите служби да разберат че именно той е човекът зад тежката финансова измама афектирала десетки инвеститори и обикновенни граждани.

Но ситуацията се усложнява още повече, когато съпругата му (Сарандън) започва да подозира че той има връзка с млада жена работеща в арт-галерия ( Грийн ).

Заглавието на филма е взаимствано от бизнес-термина “Арбитраж”, който означава едновременна покупка на една валута при един брокер и продажбата й при друг брокер.

Режисьор и сценарист на “Arbitrage” ще бъде Никълъс Джареки, известен с работата си върху “Информаторите”, а продуценти ще бъдат Майкъл Оховен (“Секретен отряд”), Кевин Търен (“Американско престъпление”), Робърт Салерно (“Тези прекрасни коне”) и Лиса Уилсън.

“Ще излъжа ако кажа че филмът не е по един или друг начин вдъхновен от скандала с Бърни Мадоф. Сигурен съм че хората ще открият прилики, но истината е че нашия филм ще се развива по друг начин и ще има доста изненади и обрати. За мен, единствената прилика с истинската история за Мадоф е, че главния герой в нашия филм е също човек на когото много хора са поверили спестяванията си и в крайна сметка са останали измамени. Но зрителите ще бъдат изненадани от нещата които ще се случат след измамата”, заяви продуцента Кевин Търен.

Режисьора Никълъс Джареки разкри че снимките на “Arbitrage” ще протекат в Готам, щата Уисконсин, и Ню Йорк.

Премиерата е насрочена за 2012 година.
Copyright © 2024 Dir.bg.