Едуард Нортън, Брус Уилис и Бил Мъри – в новия проект на Уес Андерсън

14.11.2010 г.
Едуард Нортън, Брус Уилис и Бил Мъри – в новия проект на Уес АндерсънРежисьорът Уес Андерсън, известен с творбите си “Кланът Тененбаум” и “Фантастичният мистър Фокс”, вече подготвя и следващия си филм – независимата продукция “Moon Rise Kingdom”.

Работата по филма трябваше да започне в края на миналата година, но разногласия между режисьора и някои от продуцентите за това какъв да бъде бюджета, принудиха студиото Touchstone Pictures да отложи началото на снимките за неопределено време.

Година по-късно и с ново студио зад гърба си, Андерсън заяви, че са направени някои промени в сценария и потвърди, че снимките ще започнат в началото на следващата година. А само преди ден стана ясно, че Брус Уилис, Едуард Нортън, Бил Мъри, Франсис Макдорманд и Тилда Суинтън най-вероятно ще се присъединят към проекта.

Според deadline.com все още няма подписани договори, но всеки един от актьорите провежда разговори с режисьора и продуцентите. До няколко седмици се очаква повече информация относно кой от тях ще вземе участие в “Moon Rise Kingdom”.

Действието на филма ще се развива през 60-те години, а сюжетът ще разказва за последствията от решението на двама влюбени да избягат от градчето в което живеят. Тъй като те тръгват без багаж и без да предупредят никого, останалите жители решават, че влюбените са или безследно изчезнали, или отвлечени. Единственото нещо, което може да се направи е да се организира мащабно търсене.

Ако се съсгласи да участва във филма, Едуард Нортън ще изпълни ролята на скаутски лидер заел се с търсенето, а Брус Уилис ще се превъплъти в ролята на градския шериф, който има тайна любовна връзка с майката на изчезналото момиче (в ролята Франсис Макдорманд). По нейна молба, той също се присъединява към издирващата група.

Бил Мъри, който е стар приятел на режисьора Андерсън и е участвал в повечето му филми, ще изпълни ролята на бащата на момичето, който се бори със собствените си демони.

Сценарият на филма е дело на Роман Копола и Уес Андерсън, а Скот Рудин и Стивън Рейлс ще бъдат продуценти. Независимата компания Indian Paintbrush ще поеме финансирането и международното разпространение на проекта.

Снимките на “Moon Rise Kingdom” ще започнат в началото на пролетта, а премиерата ще бъде през 2012 година.
Copyright © 2024 Dir.bg.