Еди Мърфи се завръща в “Ченгето от Бевърли Хилс 4”

18.11.2010 г.
Еди Мърфи се завръща в “Ченгето от Бевърли Хилс 4”Филмите от поредицата “Ченгето от Бевърли Хилс” се превърна в едни от най-популярните екшън-комедии в киното. Общо, трите продукции донесоха над 800 милиона долара приходи и превърнаха Еди Мърфи в едно от най-популярните лица на света.

Още след премиерата на третия филм през 1994 година, Мърфи изяви желание да участва в четвърти. Въпреки гарантираното участие на звездата, от студиото Paramount Pictures не бяха доволни от представянето на филма и плановете за четвърта част отпаднаха.

За съжаление на феновете, в продължение на 14 години нямаше конкретна информация за “Ченгето от Бевърли Хилс 4”. Но през 2008 година Еди Мърфи заяви, че е твърдо решен да се завърне отново в култовата роля на Аксел Фоули.

Мърфи: “Не харесах как се получи третия филм и затова мисля, че не трябва да оставяме нещата така. Първите два бяха страхотни, но третия не беше толкова добър. Искам да направим четвъртия филм по правилния начин и искам тази поредица да има по-добър край.  Надявам се сценаристите да напишат наистина интересна история за Аксел. Дано имаме късмет.”

Малко след интервюто с Еди Мърфи стана ясно, че сценаристите Майкъл Бранд и Дерек Хаас са започнали работа по “Ченгето от Бевърли Хилс 4”, а Брет Ратнър (“Час пик”) е приел предложението да режисира. Оттогава, всичко свързано с филма се пази в тайна.

Но преди ден, в интервю за MTV, Ратнър опроверга слуховете, според които сценария не е бил одобрен, и заяви че работата по сюжета на филма продължава. Ето какво още добави той:

“Повярвайте ми, работим върху този проект. Всички работим здраво. Знам как се чувства Еди, знам че той не иска третия филм да бъде последен. Аксел е неговия най-известен образ, той е неговия Дарт Вейдър, неговия Кларк Кент. Помня как веднъж ми каза че в някои страни не му знаят истинското име и го наричат Аксел Фоули. Този герой ще остане завинаги в поп-културата и със сигурност заслужава поне още един филм.”

В момента Ратнър работи с Еди Мърфи върху комедията “Tower Heist”, и на въпроса дали след това ще се насочат към “Ченгето от Бевърли Хилс 4”, той отговори:

“Възможно е. Но хората трябва да разберат, че процеса не е лесен и филмът няма да бъде готов, например, догодина. Важното, е че всички желаем да го направим и ще го направим. Рано или късно.”
Copyright © 2024 Dir.bg.