Аманда Сайфред в “Червената шапчица

19.11.2010 г.
Аманда Сайфред в “Червената шапчица”Червената шапчица” е една от най-популярните приказки на света. През годините, историята за “малкото момиче и големия лош вълк” е претърпяла множество адаптации – от пиеси до анимационни и игрални филми. Но следващата година предстои да излезе нова игрална версия, която според създателите “напълно ще изненада публиката със своята визия и по-сериозен тон”.

Главните роли в предстоящата продукция “Червената Шапчица” ще бъдат изпълнени от Сайфред, Гари Олдман, Лукас Хаас, Вирджиния Мадсън, Били Бърк и Джули Кристи.

Сюжетът разказва за Валъри (Сайфред) - младо и красиво момиче, разкъсвано от чувствата си към двама мъже. Тя е влюбена в новодошлия Питър (Шайло Фернандес), но нейните властни родители настояват тя да се омъжи за богатия благородник Хенри (Макс Айрънс). Решени да спасят връзката си, Валъри и Питър решават да избягат заедно. Но малко преди заветния ден те научават, че по-голямата сестра на Валъри е била брутално убита от безмилостен върколак, бродещ из мрачната гора край малкото селце.

Веднага след случилото се младите научават, че в продължение на години по-възрастните жители са имали крехко примирие със звяра – в края на всеки месец те жертват по едно животно, с което утоляват глада му, а в замяна той стои далеч от хората. Но под силното влияние на Луната хищникът започва да напада и тероризира всеки, който влиза или излиза от селото.

Решени да си отмъстят, хората се свързват със Соломон (Гари Олдман) - един от най-известните ловци на върколаци. Надеждата им е веднъж завинаги той да сложи край на ужаса. Но веднага след пристиганетo си Соломон предупреждава всички, че звярът, който приема човешки лик през деня, е най-вероятно жител на селото. С увеличаването на атаките срещу хора Валъри започва да подозира, че върколакът може да е някой, когото тя познава много добре. Някой, когото тя обича...

Насред нарастващата паника, младата жена осъзнава че има уникална връзка със съществото – връзка, която я запазва жива въпреки няколкото неочаквани срещи с него. Всичко това не остава незабелязано и останалите жители започват да обвиняват Валъри в съучастничество.

“Червената Шапчица” е режисиран от Катрин Хардуик, известна с работата си върху първия филм от популярната поредица “Здрач”, а адаптираният сценарий е дело на Дейвид Джонсън (“Orphan”, 2009). Според него, “Червената шапчица” ще бъде “страхотна комбинация между "Селото" и "Здрач".

Номинираният за “Оскар” Леонардо Ди Каприо продуцира лентата заедно с Алекс Мейс, Майкъл Айрланд и Джули Йорн.

Българската премиера на “Червената шапчица” ще бъде на 29 април 2011 година.
Copyright © 2024 Dir.bg.