Джони Деп - във филм на Гор Върбински

27.11.2010 г.
Джони Деп - във филм на Гор ВърбинскиРежисьорът на трилогията “Карибски пирати” Гор Върбински ще се събере отново със звездата на поредицата Джони Деп. Наскоро Върбински потвърди официално, че ще режисира филмовата адаптация на популярното радио и телевизионно шоу “The Lone Ranger” ("Самотният рейнджър"), а вчера стана ясно, че Деп ще изпълни една от главните роли в бъдещата продукция.

Ако всичко протече по план, “The Lone Ranger” ще отбележи петото общо сътрудничество между Деп и Върбински, след първите три части от поредицата “Карибски пирати” и предстоящия анимационен филм “Ранго 3D” ("Ранго"), в който Деп озвучава главния герой.

Първоначално, работата върху “The Lone Ranger” трябваше да започне в края на 2007 година. Тогава продуцентът Джери Брукхаймър заяви, че филма ще бъде заснет от Върбински, а адаптираният сценарий ще бъде дело на Тед Елиът и Тери Росио (“Карибски пирати: Проклятието на черната перла”). Но по все още неясни причини, снимките бяха отложени и режисьорът се зае с работата по “Ранго”, а Брукхаймър се насочи към “Тайните на Беки Б.” и “G-Force: Специален отряд”.

Въпреки това, Върбински не се отказа от проекта и след скорошна среща с ръководството на Walt Disney Pictures, той получи нужното одобрение и “The Lone Ranger” е официално в период на препродукция. От студиото потвърдиха, че сценаристът Джъстин Хейти (“Пътят на промените”) вече работи върху сюжета на лентата.

“The Lone Ranger” ще бъде свободна адаптация на едноименното телевизионно и радио шоу, създадено преди повече от 60 години от Джордж Трендъл. Историята, развиваща се в Дивия Запад, проследява приключенията на тексаски рейнджър и неговия верен помощник, индианеца Тонто – двама забавни герои, които се грижат за безопасността в района, в който живеят.

Според deadline.com, Джони Деп ще изпълни ролята на Тонто, а в момента Гор Върбински търси актьор, който да изпълни главната роля на рейнджъра – има слухове, че Джордж Клуни е изявил интерес, но за момента нищо не е потвърдено.

Все още не се знае кога ще започнат снимките, но според източници, веднага след като приключи с работата си по “Dark Shadows” на Тим Бъртън, Джони Деп ще се насочи към “The Lone Ranger”.

Най-вероятно подготовката за снимките ще започне в края на 2011 година и, имайки впредвид дългите снимачни периоди на високобюджетните продукции, филмът ще тръгне по кината не по-рано от 2013 година.
Copyright © 2024 Dir.bg.