Кирстен Дънст и Клои Мориц - в драмата “Hick”

01.12.2010 г.
Кирстен Дънст и Клои Мориц - в драмата “Hick”Актрисата от “Спайдър-мен” Кирстен Дънст ще се присъедини към Клои Мориц (“Шут в г*за!”) в независимата драма “Hick”. Филмът, който ще бъде екранизация на едноименната новела на авторката Андреа Портес, бива описван като “съвременна история за съзряване”.

Актрисата от “Спайдър-мен” Кирстен Дънст ще се присъедини към Клои Мориц (“Шут в г*за!”) в независимата драма “Hick”. В телефонно интервю със сайта The Playlist, продуцента на бъдещата продукция, Крисчън Тейлър, разкри някои детайли свързани с проекта:

- в момента се търси актьор, който да изпълни главната мъжка роля. Първият кандидат за ролята е бил Колин Фарел, но в крайна сметка ирландския актьор се е насочил към римейка на фантастиката “Зов за завръщане”.

- режисьор на “Hick” ще бъде Дерек Мартини, работил над комедийната драма с Алек Болдуин “Lymelife”. Мартини е известен като протеже и ученик на легендарния Мартин Скорсезе, който от своя страна бе продуцент на “Lymelife”.

- “Hick” ще съдържа елементи от много различни жанрове, а сценария ще наподобява работата на Диабло Коди, която е известна със сценариите си към “Страстите на Дженифър” и “Джуно”. Филмите “Опасни земи” на Терънс Малик и “Хартиена луна” на Питър Богданович, са основните източници на вдъхновение.

- във филма ще преобладава музика от 80-те години, а ролята на Клои Мориц ще наподобява героините, които Джоди Фостър изигра в началото на кариерата си.

- филмът ще съдържа голямо количество черен хумор и ще се залага на грубия реализъм. По думите на Тейлър, “няма да има нищо захаросано”.

Сюжетът на “Hick” ще разказва за тежкия живот на 13-годишната Лули (Клои Мориц) и нейното решение да избяга от безотговорните си родители. Без да се замисля, тя използва първата възможност да се качи на стоп, и се насочва към Лас Вегас.

Вече във Вегас, Лули ще се сблъска със суровата действителност на големия град и ще се срещне с най-различни хора, сред които наркоманката Гленда (Кирстен Дънст) и измамника Еди.

Адаптираният сценарий е дело на Дерек Мартини и Андреа Портес, а освен Крисчън Тейлър, продуцент на филма ще бъде и Стивън Сибърт (“Една добра жена”).

Снимките на “Hick” ще започнат през февруари, а световната премиера ще се състои или в края на 2011 или в началото на 2012 година.
Copyright © 2024 Dir.bg.