Ема Уотсън с роля в драмата “My Week with Marilyn”

14.12.2010 г.
Ема Уотсън с роля в драмата “My Week with Marilyn”Младата актриса Ема Уотсън е известна най-вече с ролята си на Хърмаяни Грейнджър в хитовата поредица “Хари Потър”. Но в предстоящата драма по действителни събития “My Week with Marilyn”, Уотсън ще изиграе героиня, която се различава напълно от образа й в поредицата за младия магьосник и неговите приятели.

Във филма на режисьора Саймън Къртис, актрисата ще бъде в ролята на Луси – млада асистентка в гардеробната на популярното филмово студио Pinewood, намиращо се в Лондон.

Дейстието на филма ще се развива през 1956 година, а сюжетът ще разказва за взаимоотношенията между двете световноизвестните кинозвезди Мерилин Монро и Лорънс Оливие. Сценарият на филма е базиран на мемоарите на Колин Кларк – един от асистентите на Лорънс Оливие. Според Кларк, отношенията между Оливие и Монро на снимачната площадка на общия им филм “The Prince and the Showgirl”, са били доста напрегнати и това се е отразило на всички които са били част от екипа на филма.

Ема Уотсън: “Винаги съм искала да участвам в подобен филм. Моята роля не е голяма, но за сметка на това е много важна за сюжета. Страхотно е когато режисьори като Саймън (Къртис) се нагърбят с тежката задача да разкажат истинска история от този период на киното. Тогава всичко е било различно, отношенията между мъжете и жените са били по-различни, а Мерилин Монро и Лорънс Оливие са били много повече от актьори. Всички са се отнасяли към тях като с кралски особи.”

Във филма, ролята на Мерилин Монро ще бъде изпълнена от Мишел Уилямс, а номинирания за “Оскар” Кенет Брана ще се превъплъти в Лорънс Оливие. Техни партньори, освен Ема Уотсън, са Джуди Денч, Джулия Ормънд, Дъгрей Скот и Дерек Джейкъби. Адаптираният сценарий е дело на Ейдриън Ходжис, а продуценти на лентата са Харви Уайнстайн, Марк Купър, Дейвид Парфит и Колин Вейнс.

Снимките на “My Week with Marilyn” приключиха преди няколко дни, a готовия филм ще тръгне по кината през 2012 година.
Copyright © 2024 Dir.bg.