Universal Pictures подготвя римейк на “Подпалвачката

15.12.2010 г.
Universal Pictures подготвя римейк на “Подпалвачката”Представител на Universal Pictures заяви пред Variety.com, че компанията подготвя високобюджетен римейк на популярния трилър от 1984 година, “Подпалвачката”.

Работата по сценария вече е започнала, а продуцентите се надяват да дадат старт на нова поредица, изцяло базирана на историята за младото момиче, което има способността да подпалва пожари с мисълта си. Оригиналният филм, дело на режисьора Марк Лестър, бе адаптация на едноименния роман на Стивън Кинг, а главните роли бяха поверени на Дрю Баримор и Мартин Шийн.

Оригиналният филм, дело на режисьора Марк Лестър, бе адаптация на едноименния роман на Стивън Кинг, а главните роли бяха поверени на Дрю Баримор и Мартин Шийн.Партньори на Universal Pictures в това начинание ще бъдат независимите компании Dino De Laurentiis Company и Room 101. Марта Де Лурентис, която ще продуцира римейка, заяви че новия филм ще остане верен на романа, но героинята ще бъде “с пo-различен външен вид от този на Дрю Баримор в оригинала.”

Де Лурентис: “Филмът ще бъде съвременен свръхестествен трилър, изцяло фокусиран върху героите си. Основата е поставена от Стивън Кинг, а от нас се изисква да я модернизираме с помощта на новаторски специални ефекти и талантлив актьорски състав.”

Оригиналният филм, който се радва на голяма популярност сред феновете на жанра, не се сдоби с продължение и това е една от причините поради, които продуцентите на новата версия смятат да превърнат историята в нова филмова поредица.

“Историята на “Подпалвачката” е много по-сложна отколкото изглежда на пръв поглед. Всички вярваме, че ще можем да я разширим в съвсем нова и вълнуваща посока”, заяви изпълнителния продуцент Дебора Либлинг.

Сценаристът Марк Смит (“Свободни стаи”) вече работи върху сценария на римейка, а Стивън Шнайдер (“Паранормална активност”) и Лоренцо Де Майо (“Червеният дракон”) ще продуцират заедно с Марта Де Лурентис (“Ханибал”) и Дебора Либлинг (“Големи топки”). Де Лурентис заяви, че в момента се търси режисьор за проекта, а кастингите за главните роли ще започнат в края на следващия месец.

Снимките на все още неозаглавената нова версия на “Подпалвачката” ще започнат през втората половина на 2011 година. Премиерата е насрочена за края на 2012.
Copyright © 2024 Dir.bg.