“Комарджии”, “Влюбеният Шекспир” и “Дневникът на Бриджит Джоунс” - с продължения

20.12.2010 г.
“Комарджии”, “Влюбеният Шекспир” и “Дневникът на Бриджит Джоунс” - с продълженияВ съобщение публикувано в интернет, независимите компании Miramax Films и The Weinstein Company обявиха, че ще обединят сили в създаването на няколко продължения на популярни и успешни филми. Освен това, двете компании ще работят заедно и в създаването на нови телевизионни предавания и сериали.

Според представител на The Weinstein Company, с продължения ще се сдобият единствено филми които са собственост на Miramax Films.

Първите заглавия, по които ще започне работа са продълженията на филмите “Влюбеният Шекспир”, “Комарджии” и “Лошият Дядо Коледа”.

За момента не се разкриват никакви детайли относно тези продукции, но се знае че подготовките за снимки ще започнат в средата на следващата година.

Освен тези три заглавия, с по още една част ще се сдобият и следните успешни ленти някои, от които вече имат по едно или повече продължения.

“Дневникът на Бриджит Джоунс” – филмът е от 2001 година и вече има едно продължение от 2004.

“Копланд” (1997) – филмът няма продължение

“От здрач до зори” (1996) - с две продължения от 1999 година.

“Суингърс” (1996) - няма продължение

“Продавачи” (1994) - с едно продължение от 2006 година.

“Ще танцуваме ли?” (2004) - без продължение

“Ужасът в Амитивил” – първият филм е от 1979 година и е последван от седем продължения и един римейк през 2005-та.

Двете компании ще поемат финансирането на всяко едно от продълженията, но единствено Miramax Films ще разпространява готовите филми по световните киноекрани. Допълнително ще се разработват и нови специални материали към DVD и Blu-ray изданията на всички ленти продуцирани от Miramax и Weinstein Company.

“С нетърпение очакваме да започнем работа по тези филми и се радваме, че ще работим с приятелите ни от Miramax Films. Надяваме се, че това наше партньорство ще продължи да се развива през следващите години”, заяви президента на The Weinstein Company, Харви Уайнстайн.

В първите месеци на следващата година ще бъде разпространена и по-подробна информация свързана с всяко едно от планираните продължения.
Copyright © 2024 Dir.bg.