Крисчън Бейл - в приключенската драма “Nanjing Heroes”

24.12.2010 г.
Крисчън Бейл - в приключенската драма “Nanjing Heroes”Звездата от “Черният рицар”, Крисчън Бейл, ще подпише договор за участие в драмата по истински случай “Nanjing Heroes”, която ще бъде режисирана от Джан Имоу, известен с филмите си “Герой” и “Летящи кинжали”.

Имоу описва продукцията като мащабен исторически филм, чиито актьорски екип ще бъде съставен от изпълнители от целия свят.

Действието на “Nanjing Heroes” ще се развива през 1937 година, а сюжетът ще разказва за жестокостите извършвани от нахлуващите японски войници в тогавашната столица на Китай, Нанджинг. Крисчън Бейл ще бъде в ролята на Джон, американски свещеник, който успява да спаси десетки китайци от сигурна смърт.

Джан Имоу: “Срещнах се с Крисчън в Америка и бях впечатлен от това, с колко информация относно събитието разполагаше той. Беше прочел много книги и нямаше нещо което не знае. Това е възможно най-добрата подготовка за ролята.”

Режисьорът не разкри кои други актьори ще се присъединят към Бейл, но заяви, че “Nanjing Heroes” ще бъде един от най-скъпите китайски филми. Бюджетът ще бъде 90 милиона долара, а по специалните ефекти ще работят Джос Уилямс и Мартин Асбъри от компанията DarksideFX, участвала в създаването на филми като “Троя”, “Пърл Харбър” и “Спасяването на редник Райън”.

Въпреки че някои от главните роли ще бъдат изпълнени от английски и американски актьори, в по-голямата част от филма ще се говори на китайски.

Джан Имоу: “Това все пак е история която се развива в Китай и ние трябва да уважаваме това. Предпочитаме да има субтитри отколкото да затрудняваме китайските актьори с английски реплики или да ги дублираме по-късно. Да, един от главните герои е американец, но това не променя факта че филма е китайска продукция.”

Сценарият на “Nanjing Heroes” е дело на Ян Хенг и Лиу Хенг, а независимата компания Beijing New Picture Film Co. е отпуснала нужния бюджет. Очаква се холивудското студио Sony Pictures Classics да поеме световното разпространение на филма.

Освен режисьор, Джан Имоу ще бъде и продуцент, заедно с дългогодишния си партньор Джан Уейпинг (“Проклятието на златното цвете”).

Снимките на “Nanjing Heroes” започват на 10 януари, а световната премиера ще се състои през 2012 година.
Copyright © 2020 Dir.bg.