Тина Фей в комедията “Admission”

13.01.2011 г.
Тина Фей в комедията “Admission”Актрисата Тина Фей, придобила популярност с филмите “Луда нощ” и “Гадни момичета” ще подпише договор за участие в новата комедия на режисьора Пол Уайц, “Admission”. Лентата ще бъде адаптация на едноименната новела на писателката Джийн Корелиц, а сюжета ще разказва за учителката от “Принстън” Порша Нейтън, която започва да се среща с едно от момчетата, кандидатстващи за прием. Скоро става ясно, че младият мъж не отговаря на изискванията на престижния университет и Нейтън решава, че ще направи всичко възможно да му намери място сред най-добрите студенти на Америка. Но това начинание със сигурност няма да бъде лесно.

Продукцията е във все още ранен стадий на развитие, но Фей заяви, че е много впечатлена от книгата и вече е провела няколко разговора с Пол Уайц.

От своя страна Уайц, който е режисьор на актуалния в момента хит “Запознай се с малките”, вече е започнал да работи над сценария на “Admission”.

Уайц: “Винаги съм изпитвал голям интерес към “Принстън”. Това определено не е типичен университет и всеки който твърди обратното, греши. Става дума за един малък и затворен свят, който може да предложи доста интересни неща за разказване. Книгата на Джийн Корелиц е много забавна и едновременно с това, много информативна. Има интересни герои, има смях, има действия които противоречат на закона – това е класическата комбинация за една добра комедия.”

Интерес към проекта е изразила и актрисата от “Ваканционни изцепки”, Ейми Поулър, но според Variety, за момента единствено Тина Фей е най-сигурния кандидат за участие. Адаптираният сценарий, който се пише в момента, ще бъде дело на Керън Кронър (“Едно сигурно нещо”) и режисьора Пол Уайц.

Независимата компания Depth of Field ще финансира и разпространява филма, а продуцент ще бъде Кери Кохански (“Циркът на кошмарите: чиракът на вампира”).

Очаква се снимките на “Admission” да започнат до края на тази година.
Copyright © 2024 Dir.bg.