Ан Хатауей - в “The Dark Knight Rises”

22.01.2011 г.
Ан Хатауей - в “The Dark Knight Rises”В съобщение публикувано в интернет, студиото Warner Bros разкри, че номинираната за “Оскар” актриса Ан Хатауей, известна с ролите си в “Дяволът носи Прада” и “Планината Броукбек”, ще се присъедини към актьорския състав на седмия филм от популярната поредицата за Батман, “The Dark Knight Rises”.

Хатауей ще се превъплъти в ролята на Селина Кайл, известна още като Жената-котка (героиня, която бе изиграна за първи път от Мишел Пфайфър в “Батман се завръща”), а нейни партньори ще бъдат Крисчън Бейл, който се завръща отново в ролята на Човека-прилеп, Майкъл Кейн, Морган Фрийман, Гари Олдман и нашумелия с участието си в “Генезис” английски актьор Том Харди. Харди ще бъде в ролята на Бейн – един от най-силните и безмилостни противници на Батман.

Режисурата на “The Dark Knight Rises” е поверена на Кристофър Нолан, който засне и предишните два филма от поредицата: “Батман в началото” и “Черният рицар”.

Нолан: “Радвам се че ще имам възможността да работя с Ан Хатауей, която е страхотно допълнение към актьорския състав с който ще завършим тази история. С Том (Харди) ще работя за втори път и нямам търпение да го видя как вдъхва живот на един от най-силните врагове изправяли се срещу Батман.”

В скорошно интервю, продуцента на филма, Чарлс Роувън, потвърди слуховете, според които Нолан за последен път ще режисира филм от поредицата за Батман:

Роувън: “Желанието на Крис (Нолан) бе да направи трилогия. И това е трилогия. За него всичко приключва с “The Dark Knight Rises”.”

Преди няколко месеца, Кристофър Нолан заяви, че “The Dark Knight Rises” няма да разчита на модерния в момента триизмерен формат, а вместо това ще бъде заснет със специално модифицирани IMAX камери.

Сценарият на филма е дело на Джонатан Нолан (“Престиж”) и Дейвид Гойър (“Нероденият”), а Чарлс Роувън (“Ролербол”) ще продуцира заедно с Ема Томас (“Мементо”) и Бенджамин Мелникър (“Батман се завръща”).

Снимките на “The Dark Knight Rises” започват през месец май, а световната премиера е насрочена за 20 юли 2012 година.
Copyright © 2024 Dir.bg.