Джон Траволта като мафиота Джон Готи

28.01.2011 г.
Джон Траволта като мафиота Джон ГотиХоливудската звезда Джон Траволта най-вероятно ще изпълни ролята на един от най-известните американски мафиоти, Джон Готи. Актьорът от “Криминале” вече провежда разговори с продуцентите на предстоящата мащабна криминална продукция “Gotti”, чиито снимки се очакват да започнат тази година.

Лентата ще разказва както за самия Готи, така и за останалите членове от мафиотската фамилия Гамбино, която през 50-те и 60-те години контролира целия хазартен бизнес от Ню Йорк до Калифорния.

Очаква се Ник Касаветес, известен с филмите си “Тетрадката” и “Алфа Дог”, да поеме режисурата на “Gotti”, а според продуцента Марк Фиори, сюжетната структура на филма ще наподобява тази на “Кръстникът”:

“Това ще бъде новия “Кръстникът”. В основата на филма е историята на баща и син, но разликата е в това, че бащата е не кой да е, а самия Джон Готи.”

Въпреки, че Джон Траволта все още не е подписал договор, Фиори не скрива удовлетворението си от потенциалното участие на известния актьор:

“С радост ще го приветстваме. Той е невероятен актьор, но и нещо повече, той е икона. А Джон Готи и цялата фамилия вече имат изграден имидж в обществото и хората знаят кои са. Затова за тези роли ни трябват страхотни актьори. Особено за ролята на Готи.”

Друг кандидат за една от главните роли в “Gotti” е номинирания за тазгодишните награди “Оскар”, Джеймс Франко (“127 часа”). Марк Фиори заяви, че актьора е получил сценария на филма, но разговорите с него са все още в ранен етап и не е сигурно дали той ще участва. Без да разкрива други имена, Фиори сподели, че Франко е само един от многото актьори, до които са изпратени оферти за участие.

Сценарият на филма е на Лео Роси (“Мафиозо”), който от своя страна заяви, че семейството на Джон Готи е участвало активно в описването на героите и ситуациите.

Снимките на “Gotti трябва да започнат в края на лятото, а световната премиера е насрочена за 2012 година.
Copyright © 2020 Dir.bg.