Джаки Ърл Хейли и Джони Деп - в “Dark Shadows”

04.02.2011 г.
Джаки Ърл Хейли и Джони Деп - в “Dark Shadows”В края на миналата година бе оповестено, че холивудската звезда Джони Деп ще изпълни главната роля в готическата продукция "Тъмни сенки" (“Dark Shadows”), на режисьора Тим Бъртън.

Лентата ще бъде базирана на едноименния телевизионен сериал, излъчван в периода от 1966 до 1971 година, а партньор на Джони Деп ще бъде номинирания за “Оскар” Джаки Ърл Хейли (“Кошмари на Елм Стрийт”).

Deadline.com потвърди, че актьора се е срещнал с началството на Warner Bros. и в следващите няколко дни се очаква да подпише договор за участие.

Не е тайна, че “Dark Shadows” е един от любимите сериали на изпълнителя на главната роля Джони Деп, и според хора близки до филмовата версия, именно заради нея, той е отхвърлил предложенията за участие в мащабния “Snow White and the Huntsman” и международния шпионски трилър “Triple Frontier”.

Продуцент-режисьора Тим Бъртън заяви, че “Dark Shadows” ще бъде заснет в стилистиката на “Слийпи Холоу” и “Бийтълджус”, което не е изненада, като се има в предвид, че телевизионните серии също разчитаха на мрачната атмосфера, черен хумор и неочакваните появи на най-различни свръхестествени същества.

Сюжетът на филма ще разказва за отчаяния вампир Барнабас Колинс (Джони Деп), който в продължение на години издирва изгубената си любов. Колинс живее в огромно старинно имение, което е всъщност единственото място където могат да бъдат видени най-различни същества, както от Земята, така и от Отвъдното.

Джаки Ърл Хейли ще се превъплъти в ролята на измамника Уили Лумис, който след неуспешен опит да присвои имението за себе си, се превръща в един от многото прислужници на Барнабас Колинс.

Освен Хейли, към продукцията ще се присъедини и младата актриса Бела Хийткоут (сериала “Съседи”), която ще изпълни ролята на гувернантката Виктория Уинтърс. Все още не е сигурно, но след големия успех на предишния си 3D филм “Алиса в страната на чудесата”, Тим Бъртън най-вероятно ще заснеме “Dark Shadows” изцяло с триизмерни камери.

Сценарият на лентата е дело на Сет Греъм-Смит (предстоящият “Ейбрахам Линкълн: Ловецът на вампири”) и Джон Аугуст (“Чарли и шоколадовата фабрика”), а продуценти ще бъдат Греъм Кинг (“От другата страна”), Ричард Занък (“Смъртоносно влияние”) и Дерек Фрей (“Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт”).

Снимките на “Dark Shadows” започват през месец април, а световната премиера е насрочена за средата на 2012 година.
Copyright © 2024 Dir.bg.