"TILT" - № 1 в бокс офиса за уикенда

16.02.2011 г.
Български филм е отново на върха на родния бокс офис за първи път след "Мисия Лондон".

С 14200 зрители за три дни "TILT" остави на второ място зад себе си филма "Йоги 3D" който направи 7227 зрители, тоест наполовина.

За първи път български филм излиза с рекордните 31 екрана едновременно в цялата страна, а дистибутори и специалисти не помнят да е имало такъв филм български или чуждестранен изобщо от 1989-та година насам.

Идеята на дистрибуторите "А плюс синема" е била хората да могат да го гледат максимално удобно и в удобни за тях часове. Поради огромния зрителски интерес ще има и пътуващи прожекции в десетки градове без кино, като Ловеч, Свищов, Монтана и др.

За филма:
TILT” e дебютният филм на режисьора Виктор Чучков-син. Продуцент е Борислав Чучков. Филмът стартира по кината от 11 февруари (миналия петък).

TILT” е копродукция с „оstlicht filmproduktion” (Германия) и Българската национална телевизия. Консултанти по създаването на сценария са Бернд Лихтенберг („Goodbye Lenin”) и Бил Форсайт (с 8 престижни кино награди).
Разпространител на филма за България е компанията “A Plus Films“, които са официалeн лицензант на Walt Disney и 20th Century Fox у нас.

TILT” е финансиран от Национален филмов център, немския фонд MDM, Българска национална телевизия, европейския фонд Евроимаж и програма „Култура“ на Столична община. Проeктът за филма е развит с подкрепата на програмите МEDIA на Европейския съюз, NIPKOW (Берлин) и ScriptTeast (Варшава).

Друг интересен факт е, че след прецизен кастинг, избраните главни актьори са оказват от един клас в НАТФИЗ. Всички млади таланти Явор Бахаров (Сташ), Радина Кърджилова (Беки) (станали популярни със сериала "Стъклен дом"), Ивайло Драгиев (Ангел), Ованес Торосян (Гого) са и приятели в живота.

Този филм е първи сериозен пробив в кино-кариерата им. Изключение прави Ованес Торосян, който изиграва впечатляваща роля в „Източни пиеси“. Сред главните актьори са и утвърдени имена в киното като Георги Стайков ("Вчера") и Филип Аврамов ("Писмо до Америка"), както и Аленсандър Сано - Среброто от групата "Братя Мангасарян".

Композитор на оригиналната музика на филма е Виктор Чучков. Поп парчетата във филма са написани от Димитър Василев–Нуфри (фронтмен на българските групи “Panican Whyasker“ и „Bastardolomey“) и Явор Русинов („Bulgaro“). Във филма могат да се чуят и парчета на една от най-влиятелните хип-хоп групи през 80-те години - Run-D.M.C.

Това е първата група от хип-хоп жанра, която има издаден златен албум и е номинирана за Грами. Също така има и две песни на рок-бандата „Пиромания“, много популярна в България през 90-те години.

TILT” е вече в кината
Copyright © 2024 Dir.bg.